Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 7.9.2021 Varkauden seudun menestys nousee liian harvoin esiin maakunnallisesti

Varkauden seutu toimii Pohjois-Savon veturina. Tällaista otsikkoa näkee harvoin pohjoissavolaisissa suhdanne- ja muissa talouskatsauksissa. Kyse ei ole siitä, etteikö Varkauden seudulla olisi ollut aihetta iloon aiemminkin. Jostain syystä vain Varkauden seudun hyvää kehitystä kelpuutetaan maakunnallisten tiedotteiden kärkeen huomattavasti harvemmin kuin Kuopion alueen tai Ylä-Savon myönteistä etenemistä.

Savon Yrittäjien pk-yritysbarometristä tällainen otsikko nyt kuitenkin löytyi (WL 2.9.) ja hyvästä syystä. Koko Pohjois-Savon yritysten kovimmat kasvuodotukset löytyvät Varkauden seudulta, jonka näkymät ovat tuntuvasti paremmat kuin koko maassa – eivät vain yritysten kasvuodotuksissa vaan myös liikevaihdon, kannattavuuden ja henkilökunnan määrän näkymissä. Tälläkään kerralla tiedotteessa ei analysoida syitä Varkauden seudun hyvään tilanteeseen vaan pohditaan, miksi Ylä-Savon yritysten kansainvälistymis- ja investointiodotukset ovat selvästi vähäisemmät kuin muilla alueilla.

Varkauden seutu, kansainvälinen teollisuus ja sen alihankintaverkko ovat äärimmäisen tärkeitä Pohjois-Savolle. Se saisi näkyä paremmin kuin se nykyisin näkyy. Varkaus yrittää pyristellä toden teolla irti taantuvan teollisuuspaikkakunnan maineesta. Siihen se tarvitsee apua maakunnallisilta toimijoilta. Jos jollekulle on epäselvää, millaista huippuosaamista Varkaudessa on, Navitas Kehitys Oy varmasti järjestää mahdollisuuden perehtyä asioihin.

Tärkeintä tietenkin on, että koronan vaikutukset eivät olleet pahimmat mahdolliset Varkauden seudun yritystoimintaan ja että myönteistä virettä on selvästi olemassa. Hyvä kuitenkin olisi, että tämä tunnistetaan ja tiedetään laajasti Pohjois-Savossa ja Varkauden seudun eteen työskennellään monella taholla siinä missä muidenkin pohjoissavolaisten alueiden.

Varkauden seutu, kansainvälinen teollisuus ja sen alihankintaverkko ovat tärkeitä Pohjois-Savolle.