Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide Kari Rajamäki | Päätoimittaja Ristamäen poliittinen kulttuuri

WL on operatiivisesti osallistunut nykyisen päätoimittajan johdolla mielikuvien luontiin ja valikoivaan uutisointiin kunnallisesta päätöksenteosta.

Vaalien jälkeen päätoimittaja kirjoitti: ” SDP:n voimahahmo Kari Rajamäki oli tiukka isäntä omassa porukassaan ja hänen varjonsa oli monen muunkin yllä. Nyt tilanne on täysin toinen. Poliittinen kulttuuri lähtee muovautumaan vääjäämättä toisenlaiseksi Varkaudessa tai ainakin niin kaikki toivovat.

Näin todella kävi!

11 valtuutetun kokoomusvaltaa ei edes Ristamäki pese puhtaaksi. Kyse on raa`asta valtapolitiikasta ja kansanvallan halveksimisesta.

Mielikuva vasemmiston aiheuttamasta velkaantumisesta on uskomaton. Mitä kaupungin investointia kokoomus on vastustanut?

Päinvastoin nyt valtaan pelattu johto on toiminut tavalla, jossa kaupunkistrategian terveen talouden tai kaupunginosien kehittämisen vaatimukset on syrjäytetty kouluverkkotyöryhmän ylimitoitetuilla koulujen purkamis- ja rakentamisesityksillä.

Muutama vuosi sitten tehdyn Kuntaliiton Jari Vaineen ja Reijo Vuorennon investointeja koskeneen selvityksen vakavat varoitukset painettiin kaupunginjohtaja Tsuparin ja kokoomuksen toimesta pohjamutiin.

Samoin konsernivelan ja kuntayhtiöiden, erityisesti Teollisuuskylän kärjistyvän tilanteen haltuunotto ei sopinut kokoomuksen ja Teollisuuskylän yhteiselle johdolle, ”Vaalikauden torailu” johtui voimakkaasta runttauksesta pysäyttää konsernijaoston esitys arvioida Teollisuuskylän ja akkutehtaan vakava tilanne tarkemmin. Konsernijaoston erottaminen ja sen johdon poliittinen tuomitseminen on jotain, jota ei ole nähty pitkään aikaan itärajan tällä puolella.

”Torailun aikana” on maksettu akkutehtaan velkoja 1.7 miljoonaa euroa ja siis vain tähän kesään.

Viime vaalikauden punamultakoalition jatkamiseen oli olemassa 24 valtuutettua eli riittävä enemmistö. Normaalisti ratkaisu todetaan vaali-iltana tai viimeistään seuraavana päivänä.

Nyt neuvottelut sinisilmäisesti SDP:n johdon toimesta jätettiin ajelehtimaan.

Edellisellä kokoomuksen kaudella syntyi muun muassa Attendon lääkäri- ja päivystysjärjestelyt sekä teknisen toimen yksityistäminen. Attendon luomat terveys- ja talousriskit saimme SDP:n toimesta purettua ja luotua ministeri Krista Kiurun kanssa ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen.

Sen jatkuvuuden turvaamiseksi on saanut välillä kantaa huolta virkajohtommekin toimien takia. Yksityistäminen, ulkoistaminen ja vuokratyövoiman tarjoaminen tulee olemaan entistä enemmän nyt esillä.

Kuntapalvelujen leikkaukset näkyvät kielteisesti eniten pienituloisten arjessa. Voi olla, että ”heistä ei tarvitse välittää, eihän he edes äänestä”, mutta sosialidemokraateilta tämä edellyttää väkevää työtä Varkauden lasten ja perheiden hyvinvoinnin ja kehityksen turvaamiseksi.

Varkauden edunvalvonnassa on ratkaisevaa sosialidemokratian silta niin maakunnan, eduskunnan kun hallituksen suuntaan.

Lupaan, että varjo häivähtää jatkossakin monin tavoin Varkauden, maakunnan ja ihmisten puolesta!

valtiopäiväneuvos, sdp