Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide Jorma Saastamoinen | Sanoista tekoihin

Pelastakaa Lapset ry:n hallituksen puheenjohtaja Piia Sippu ja saman järjestön erityisasiantuntija Tiina-Maria Levamo kirjoittivat Warkauden Lehdessä (20.5.) otsikolla Vähävaraisuudesta kärsiviä lapsia ja nuoria on nyt tuettava. Tämä asia liittyy samaan aiheeseen kaupunginvaltuustossa 26.4 tekemäni valtuustoaloitteen kanssa. Aloite kuuluu seuraavasti:

”Maamme hallitus tuki kuntia koronapandemiaan liittyen viime vuonna 1,6 miljardilla eurolla. Tänä vuonna tuen osuus on sama ja tuki jaetaan kunnille toteutuneiden kustannusten mukaisesti. Tuki on tarkoitettu palvelujen järjestämiseen reaaliajassa ja myös olosuhteiden muuttuessa. Koronan vaikutuksesta mielenterveydelliset ongelmat ovat lisääntyneet ja tämä on otettu huomioon tuen määrässä.

Tässä erittäin haastavassa tilanteessa on otettava huomioon, että koronakriisi ei pahenna lasten, nuorten, lapsiperheiden sekä koulutuksesta tai työelämästä ulkopuolelle jäävien asemaa. Ensisijaisesti on pystyttävä takaamaan laadukkaat julkiset palvelut. Pidämme tärkeänä, että uusi kaupunginvaltuusto nimeää kaikista valtuustoryhmistä koostuvan tilapäisen valiokunnan, jonka tehtävänä on arvioida pikaisesti konkreettiset toimenpiteet lasten, nuorten, ikäihmisten sekä erityisesti taloudellisissa vaikeuksissa mm. työttömyydestä kärsivien lapsiperheiden auttamiseksi. Myös syrjäytymisen vähentämiseksi on löydettävä keinoja.

Esitämme, että asianomaiset viranhaltijat sosiaali-, terveys-, ja sivistyspuolelta aloittavat välittömästi aiheeseen liittyvät pohjaselvitykset ja uusi kaupunginvaltuusto asettaa tilapäisen valiokunnan valmistelemaan ja kiirehtimään konkreettisia toimenpiteitä koronapandemian aiheuttamiin ongelmiin. Tilapäinen valiokunta esittää valtuuston päätettäväksi toimet, joilla lasten, nuorten, ikäihmisten ja perheiden pärjääminen turvataan nyt ja koronapandemian hellittämisen jälkeen. Tämä tukee myös kriisinhallinnan osalta tulevan kaupunginvaltuuston alkavaa strategiatyötä.

Tämän lisäksi edellytämme, että lasten ja nuorten palveluprosessien sekä mielenterveyden tuen selvitys-, ja kehittämistyötä jatketaan ja huomioidaan koronan vaikutukset kuntalaisten hyvinvointiin ”.

Aloite eteni nopeasti kaupunginhallituksen käsittelyyn ja kaupunginhallitus päätti 3. toukokuuta, että elokuun alussa aloittava uusi valtuusto päättää tilapäisen valiokunnan perustamisesta.

Tarvitaan suoraviivaista toimintaa, että koronapandemian aiheuttamiin ongelmiin saadaan nopeasti apua.

Nyt tarvitaan mahdollisimman suoraviivaista toimintaa, että koronapandemian aiheuttamiin ongelmiin saadaan nopeasti apua

kunnanvaltuutettu, liikunta-ja vapaa-aikalautakunnan

puheenjohtaja,

kuntavaaliehdokas (sd.)