Mielipide Mikko Hynninen: Varkautelaisten edunvalvonta on tärkeää turvata maakunnallisessa päätöksenteossa, kun Pohjois-Savon sotea rakennetaan

Kirjoittaja mielestä pahin skenaario on, että Kommilassa seisoo moderni hyvinvointikeskus vajaakäytöllä. Kati Soininen

Mikko Hynninen

Olen seurannut viimeaikaista politiikkojen kirjoituksia sote kustannuksista. Toki on hyvä selvittää juurisyyt: miksi asiat ovat tapahtuneet, mutta en ole varma korjaako se mitään tulevaisuutta ajatellen.

Sote-asioiden osalta myös Varkaus on menossa Pohjois-Savon maakunnan hallinnoimaan palveluiden järjestämismalliin. Pidän ensiarvoisen tärkeänä turvata varkautelaisten edunvalvonta maakunnallisessa päätöksenteossa, jotta voimme edelleen nauttia kattavista ja oikein kohdennetuista sotepalveluista myös Varkaudessa.

Tämän varmistamiseksi tarvitsemme yhteistä näkemystä ja yhteistyötä eri puolueiden välillä varkautelaisten parhaaksi. Pahin skenaario tulevaisuutta ajatellen on, että Kommilassa seisoo moderni hyvinvointikeskus vajaakäytöllä.

Olen huolissani siitä, mihin meidän veronmaksajien euroja käytetään. Vuosien varrella Varkaudessa on ollut useita eri konsulttiyrityksiä konsultoimassa Varkauden kaupungin toimintaa.

Olemmeko saaneet näissä tapauksissa verovaroillemme vastinetta? Poliitikoilla ja viranhaltijoilla on ollut tapana ”tietää asiat paremmin” ja jättää huomioimatta näiden ammattilaisten tuottamat tulokset.

Johtamisella on taloudenhallinnassa ja elinvoimaisuuden mahdollistamisessa suuri rooli. Varkauden johtamisen uudistamiseksi esitän johtavien viranhaltijoiden tehtävien määräaikaistamista.

Uskon, että tämä antaisi viranhaltijoille motivaatiota kehittää omaa ammattitaitoaan ja pitää vierettä yllä. Oikeasti hyvät johtajat kyllä pystyvät helposti uusimaan virkakautensa.

Varkauden elinvoimaisuudesta keskustellaan paljon. Itse näen kolmannen sektorin yhteistyön elinvoimaisuuden ylläpitäjänä ja lisäämisessä tärkeänä. Tästä haluan nostaa esille Varkauden kaupungin ja Lapsen Kengissä ry yhteistyön.

Lapsen Kengissä ry tuottaa varkaudessa Perheentalo-toimintaa, jota Varkauden kaupunki (eli me veronmaksajat) rahoittaa 30 000 euroa vuodessa. Tiedämme, että tuolla rahasummalla kaupunki ei saisi tuotettua itse tätä palvelua. Tämä lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi tuotettu palvelu on oiva esimerkki toimivasta kolmannen sektorin yhteistyöstä, joka antaa Varkauteen aidosti elinvoimaisuutta ja positiivista energiaa.

Tiivistetysti haluan sanoa, että on aika viedä Varkaus uudelle tasolle, niin Varkauden edunvalvonnassa, johtamisessa sekä elinvoimaisuuden lisäämisessä. Rakennetaan uudella tavalla!

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (kok.)

Kommentoi