Mielipide | Vastaus Raimo Koikkalaiselle: Tosiasia on, että Varkauden kaupunki on maksanut 10 vuoden aikana 48 miljoonaa enemmän kuin vastaavan kokoinen kaupunki Iisalmi

Raimo Koikalainen syytti (WL 8.5.), kuten monesti muulloinkin syyttää meikäläistä tehdyistä päätöksistä. Itselläni on oikeus puolustautua näihin syytöksiin.

Osittaisen terveystoimen ulkoistuksen päätöksen teki vuoden 2008 syksyllä kaupunginhallitus ja myöhemmin valtuusto siunasi sen syksyllä 2008. Raimo Koikkalainen oli nähdäkseni silloin hallituksen puheenjohtaja. Valtuusto teki päätöksen myös syksyllä 2008 erikoissairaanhoidon ja kirurgian siirrosta KYS:lle pitkän siirtymäajan jälkeen kesällä 2015.

En ollut myöskään perusturvalautakunnan puheenjohtajana, kun tuo terveydenhuollon kilpailutuksen täytäntöönpano tapahtui 1.2.2009. En lähde heitä esille tuomaan, ketkä olivat valinnan tehneet, koska ei tässä syyllisiä haeta.

Olin kylläkin 26.4.2010 alkaen lautakunnan puheenjohtajana, kun sosiaali- ja terveyslautakunta/kaupunginhallitus/valtuusto päätti yhteisymmärryksessä purkaa Attendo-sopimuksen eikä käyttänyt optio-oikeutta. Osana toimintoja oli siirtyminen yhteen terveysasemaan ja samalla purettiin väestövastuun mukainen omalääkärijärjestelmä, koska se ei toiminut.

“En minä syyllistä etsi, vaan missä on se konekivääri”. Tosiasia on kuitenkin se, että Varkauden kaupunki on maksanut 10 vuoden aikana 48 miljoonaa enemmän kuin vastaavan kokoinen kaupunki Iisalmi sosiaali- ja terveystoimesta.

valtuutettu ja ehdokas (kok.)