Pääkirjoitus 6.5.2021: Vaalitaisto alkakoon: Ei ole epäilystäkään, etteikö kuntavaalien lopputuloksessa olisi jännitettävää Varkaudessa

Vuoden 2021 kuntavaalien vaalitaistelu voi alkaa. Vaikka ehdokkaiden hankinta oli työlästä poikkeuksellisena aikana, puolueet voivat onnitella itseään hyvästä työstä paikallisesti Varkaudessa. Listoilla on kokeneita konkareita, uusia ehdokkaita, naisia ja miehiä. Myös määrällisesti listat ovat ennakko-odotuksiin nähden varsin runsaat.

Demarit otti jatkoajalla lisää kaulaa muihin ja sai lopulta 43 ehdokkaan listan. Perussuomalaisilla on ehdokkaita 30 ja kokoomuksella 28. Vasemmistoliitto ponnistaa 24, keskusta 12 ja kristillisdemokraatit 11 ehdokkaan listalla. Ei ole epäilystäkään, etteikö kuntademokratia pelaa vaaleissa eikä siitäkään, etteikö lopputuloksessa olisi jännitettävää. On myös ilahduttavaa, että moni edelleen haluaa olla vaikuttamassa Varkauden kehitykseen ja on valmis laittamaan omaa aikaansa yhteisten asioiden hoitoon, vaikka politiikan tekemisen suosion laskusta paljon puhutaan.

Kuntavaaleihin on muutama viikko aikaa. Toivottavasti sen aikana syntyy runsaasti keskustelua Varkauden suunnasta tulevien neljän vuoden aikana. Kuntavaalit ovat toki puoluevaalit mutta ne ovat vahvasti myös henkilövaalit. Keskustelu on tällä kerralla tärkeää myös siksi, että ehdokkaat eivät laajasti pääse äänestäjiä tapaamaan, vaikka koronarajoitukset hivenen helpottivatkin.

Warkauden Lehden palstat niin printissä kuin digikanavissakin ovat avoimena mielipiteiden vaihtoon. Warkauden Lehden ja Varkauden kaupungin yhdessä järjestämä vaalipaneeli on luvassa ennen ennakkoäänestyksen käynnistymistä. Vaalijuttujen sarja jatkuu. Paikallislehti yrittää kaikin keinoin vaikuttaa siihen, että varkautelaisten kiinnostus äänestää heräisi. Viime vaalien 53,9 äänestysprosenttia ei hyväksi voi kutsua, ja porukalla sitä voi laittaa paremmaksi.

Kommentoi