Mielipide Matti Mäkelä: Kansan pitäisi päättää uimahallista

Varkautelaisten pitäisi saada päättää uimahallista, tuumaa kirjoittaja. Rauno Ylönen

Matti Mäkelä

Kannatan tutun varkautelaisen kunnallisvaaliehdokkaan aloitetta, että uuden uimahallin paikasta järjestettäisiin kunnallinen kansanäänestys. Kyseinen kunnallisvaaliehdokas on jättänyt kahdessa vuodessa noin 35 kuntalaisaloitetta, pitäen hallussaan alan Varkauden kärkipaikkaa.

Kansanäänestyksessä voisi aluksi kysyä, onko tehtävä päätös uuden uimahallin rakentamisesta vai ei.

Seuraavaksi on tarjolla 4-5 uuden uimahallin sijaintipaikkaa, joista äänestäjä voi valita yhden. Jos mikään näistä ei tyydytä, äänestäjä voi ehdottaa yhtä sijaintipaikkaa.

Vaihtoehtoja voisivat olla: uimahallin nykyinen tontti, tyhjentynyt Varkauden klubin tontti, Päiviönsaaren koulun tontti, Aallon eli Kommilan korjaamon tontti ja lyhyehkön kävelymatkan päässä Waltterin koulusta sijaitseva paikka.

Kansanäänestys voitaisiin kätevästi ja edullisesti järjestää kesäkuun kunnallisvaalien yhteydessä.

Varkaudessa ei ole tähän mennessä järjestetty kunnallista kansanäänestystä, ei edes silloin, kun Kangaslampi liittyi/liitettiin Varkauteen. Joitakin vanhanliiton kunnallisia luottamushenkilöitä kansanäänestys saattaa jopa pelottaa.

Parille sadalle kuntalaiselle tehtävä kännykkägallup ei ole kunnallinen kansanäänestys. Sellainen ei ole myöskään sosiaalisen median keskustelukerho, johon voi osallistua nimettömän tai nimimerkillä. En osallistu sosiaalisen median keskusteluihin, koska minusta on siellä levitetty perättömiä tietoja.

Kunnallisen kansanäänestyksen tulokselle pitäisi antaa arvoa, jos se on tarpeeksi selkeä. Tilanne muuttuu ongelmalliseksi, jos 2-3 uuden uimahallin sijaintipaikkaa saa yhtä suuren kannatuksen. Kansanäänestykseen ei ole pakko osallistua.

Kommentoi