Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide Outi Mäki | Aalto pysyy sokkeloisena ja käytävät kapeina senkin jälkeen, kun totumme niihin

Warkauden Lehden jutussa (10.4.) kävijät pitävät Aaltoa sokkeloisena ja terveysjohtaja Soile Meriläinen toteaa, että kaikki mikä on uutta vaikuttaa alkuun sekavalta. Lisäksi hän anoo, että kun rakennusta suunniteltiin, pandemiasta ei ollut tietoakaan.

Sokkeloiseen ja ahtaaseen Aaltoon totumme ja taivumme ennen pitkää, kun muuta emme voi.

Kun olemme sopeutuneet, rakennus on yhä edelleen sokkeloinen, käytävät kapeita ja odotustilat pieniä. Käytävien risteykset ruuhkautuvat kävijöiden odottaessa hissiä.

Hissistä poistuessaan ihmiset päätyvät uuteen käytävälabyrinttiin ihmettelemään että, ollaanko sitä nyt ehkä ihan luvattomilla paikoilla.

Porraskäytävän ovet ovat toivottavasti silloin auki, jotta voi kulkea hissin asemesta portaita pitkin.

Täytynee myös huomauttaa, että Aalto-hyvinvointikeskus on julkinen rakennus, jossa toimivat muun muassa sairaala, sairaalan päivystys, lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotto, laboratorio ja hammashoitola ja niin edelleen.

Näissä paikoissa on jatkuvasti jonkin asteinen tartuntariski ja sen vuoksi siellä noudatetaan tarkkoja hygienia- ja aseptiikkanormeja. Vaikka laboratorion odotustiloihin tai peräti käytävälle on luvassa lisää tuoleja, ahtaus ei poistu eikä altistumisvaara häviä.

Ei nyt eikä pandemiasta päästyä.

Rakennus näyttäytyy nimensä kuvana. Aalto -hyvinvointikeskus, siis mikä?

Sairaana voin huonosti, olen ehkä pahoinvoivakin. Jotta oloni paranisi, tervehtyisin ja olisin jopa hyvinvoiva, tarvitsen sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden apua.

En tarvitse nimiarvoitusta, joka hämärtää tutun tuntemattomiksi.

Aalto -hyvinvointikeskus sopii uimahallin nimeksi. Sen, jota ei rakennettu ja jolle nyt tuli oiva paikka palaneen Warkauden Teollisuusklubin tontille.

terveydenhoidon laillistettu ammattihenkilö, emerita