Pääkirjoitus 11.4.2021: Leppävirran kunta ja yrittäjät ansaitsevat palkintonsa

Savon Yrittäjät ja Pohjois-Savon liitto palkitsi lauantaina Leppävirran yrittäjäystävällisimpänä kuntana Pohjois-Savossa. Valinta tehtiin nyt seitsemättä kertaa. Leppävirta nousi voittajaksi viidentoista ehdokkaan joukosta. Tänä vuonna kunnat arvioivat toimintaansa poikkeuksellisesti myös koronatoimien näkökulmasta.

Palkintoa varten kunnat arvioivat toimintaansa yhdessä paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa. Leppävirralla takana on usean vuoden ajan käydyt keskustelut kunnan ja yrittäjien välillä. Kaikilla on ollut tahto saavuttaa yrittäjäystävällisimmän kunnan titteli. Yhteistyö tuotti tulosta tässäkin asiassa.

Palkintoa tärkeämpää on kuitenkin käytännön yhteistyö kunnan ja yritysten välillä, josta palkintokin toki kertoo. Leppävirran Yrittäjien puheenjohtaja Hannu Raatikainen toteaakin, että Leppävirralla on ymmärretty, että kunta ei pärjää ilman yrityksiä. Kuntapäättäjät ymmärtävät paikallisten yritysten tarpeet ja elinkeinopalveluissa on onnistuttu. Leppävirralla on kokoisekseen kunnaksi poikkeuksellisen monipuolinen yritysrakenne, mikä auttaa varsinkin vaikeina aikoina. Yritystoiminta ei ole yhden kortin varassa.

Palkinto ei ole yksin kunnan ansiota. Onnittelut ansaitsee myös aktiivinen yrittäjäyhdistys. Yhdistys on omalta osaltaan pitänyt huolta siitä, että yrittäjien toiveet on kunnassa kuultu. Yrittäjät itse ovat parhaita kertomaan, millaisia palveluja he kunnalta kaipaavat. Yhteistyön voima näkyy myös yhdistystoiminnassa. Kunta kuuntelee herkemmin joukolla kerrottua viestiä kuin yksittäisen yrittäjän sanomaa.

Leppävirralla ymmärretään sekin, että palkinnon varaan ei voi jättäytyä. Yhteistyötä kunnan ja yrittäjien välillä täytyy jatkaa ja edelleen kehittää. Se ymmärtää niin kunta kuin yrittäjätkin. Tästä on joka tapauksessa hyvä jatkaa.

Yhteistyö tuotti tulosta tässäkin asiassa.

Kommentoi