Mielipide Tiina Mikkonen-Reponen: Tukea perheille myönteisen lasten kasvun ja kehityksen turvaamiseksi

Tiina Mikkonen-Reponen

Jos vanhempana koet, että keinot eivät enää riitä ja väkivaltaiset teot hiipivät mieleen, tai jos läheisesi käyttää sinuun tai lapsiinne väkivaltaa, lapset toisiinsa tai läheisiään kohtaan – haethan apua.

Asian voi ottaa puheeksi Varkaudessa esimerkiksi varhaiskasvatuksen palveluissa, neuvolassa, suunterveydenhuollossa tai koulun ammattilaisten kanssa. Lapsiperheiden neuvontaan ja ohjaukseen voi soittaa arkisin kello 8–16 puhelin 044 4442242.

Varkauden kaupungin nettisivuilla olevan Sähköisen perhekeskuksen sivuilla on lisätietoa aiheeseen liittyen. Sähköisen perhekeskuksen sivuilta löytyy myös sähköisiä yhteydenottokanavia kuten apua- nappi ja Klinik -asiointipalvelu. Kaikki ammattilaiset ovat vaitiolovelvollisia sekä velvollisia auttamaan teitä.

Jos joku perheen jäsenistä joutuu väkivallan kohteeksi, akuuttiin tilanteeseen on saatavilla apua hätänumerosta 112. Väkivallan uhan alla elävä tai väkivaltaa kohtaava henkilö voi hakea apua myös turvakodista.

Varkautta lähimmät turvakodit sijaitsevat Kuopiossa, Mikkelissä ja Joensuussa. Turvakotiin mennessä on hyvä pyrkiä ottamaan lapset mukaan. Turvakodin palvelut ovat ilmaisia.

Varkauden ja Joroisten lähisuhdeväkivaltaa ehkäisevän työryhmän puolesta

Lapsiperheiden neuvonta ja ohjaus

Kommentoi