Mielipide Tommi Taskinen: Kiitos Puurtilanniemen piristäjälle

Kirjoittaja kiittelee Puutilanniemen kävelyreitistä. Tommi Taskinen

Viikonloppuisin lähden aamulla lenkille kääpiövillakoira Pipsan kanssa. Vaeltelen podcasteja kuunnellen Puurtilan raitteja ristiin rastiin ja selvitän viikon tapahtumista pullollaan olevaa päätäni.

Hauskaa olisi patikoida metsässä, mutta tänä talvena lunta on tupruttanut enemmän kuin kolata kerkää, joten umpihangessa kulkeminen ei onnistu ilman lumikenkiä. Hiihtoladuille ei kävellen ole asiaa, ne kuuluvat hiihtäjille.

Laturaivon sijaan toivon kaikille avointa mieltä, yhteistä ymmärrystä ja luonnossa liikkumisen iloa.

Hämmästyin joku aika sitten, kun löysin Puurtilanniemeltä messualueen läheltä ja Puurtilanlahdelta viimeisen päälle huolletut ulkoilureitit. Leveää kävelybaanaa on metsässä sekä jäällä ja baanat jatkuvat aina Pussilantaipaleen kanavan rantareiteille saakka.

Voi tuota villiä vapauden tunnetta, kun saa astella keskellä lahdenselkää, katsella taivasta ja iloita ainutkertaisesta hetkestä, elämästä.

Mutta mikään asia maailmassa ei synny tyhjästä. Yhden miehen vapaaehtoinen työ on talviteiden takana. Yhden miehen mönkijä murisee hiljaa maastossa. Yhden miehen pyyteetön tahto on pitää polut puhtaana pyryn jälkeen, jotta meillä muilla on mahdollisuus nauttia luonnossa liikkumisesta turvallisesti.

Mikään asia maailmassa ei synny tyhjästä.

Tuo mies on Vesa Vartiainen. Arjen salaperäinen sankari, Puurtilanniemen piristäjä. Kiitos!

Tommi K. J. Taskinen

Kommentoi