Pääkirjoitus: Varkautelaisilta ja joroislaisilta vaaditaan kärsivällisyyttä: Voisiko rokotusten ajanvarausta on jotenkin järkeistää?

Varkauden terveyspalvelujen koronarokotusten eteneminen on ollut kuluvalla viikolla kieltämättä sekavaa. Asiasta ei voi syyttää Varkautta: sekavuus johtuu ennen kaikkea siitä, että rokotteiden määrää on selvästikin hyvin vaikeaa ennakoida. Esimerkiksi alkuviikosta kaupunkiin piti saapua erä rokotteita, jotka eivät sitten saapuneetkaan. Jo varattuja rokotusaikoja jouduttiin siirtämään. Rokotteiden saatavuusongelmat ovat valtakunnallisia, eivätkä ne kierrä Varkautta ja Joroista.

Kun tällä hetkellä puhutaan esimerkiksi yli 80-vuotiaiden rokotuksista, ei ole ihme, että tilanne aiheuttaa hämmennystä. Kaikilla ei ole omaisia tai ystäviä, jotka auttaisivat esimerkiksi rokotusajan varauksessa. Jos ainokainen ajanvarauksen puhelinnumero tuuttaa varattua pitkin päivää, ärtymys ja myös huoli alkavat nousta. Moni iäkäs odottaa malttamattomana rokotusta. Pahimmillaan rokotuspuhelut tukkivat myös muita terveyskeskuksen päivytyksen puhelimet, ja niin ei tietenkään saisi käydä.

Terveyspalvelut ovat nyt päättäneet, että ajanvaraukset ensi viikon rokotuksiin avataan vasta sitten, kun rokotteet ovat saapuneet. Se on viisasta myös jatkossa. Jos ajanvarausta on vielä jotenkin mahdollista järkeistää, tilanne voisi pysyä paremmin hallinnassa. On hyvä muistaa, että rokotusrumba jatkuu vielä pitkään, tällä vauhdilla vähintäänkin kuukausia eteenpäin. Voimme vain toivoa, että koronatilanne säilyy Varkauden alueella rauhallisena.

Varkautelaisilta ja joroislaisilta vaaditaan taas malttia ja kärsivällisyyttä. Jokaisen rokotusvuoro tulee ennen pitkään. Ohjeet kannattaa lukea ja niitä noudattaa. Terveyspalvelujen henkilöstö tarvitsee jälleen kerran ymmärrystä, jotta valtavasta urakasta selvitään kunnialla.

Kommentoi