Pääkirjoitus: Kari Rajamäen päätös tietää, että asemia ja tapaa työskennellä haetaan uudelleen demareiden sisällä ja koko Varkauden kuntapolitiikassa

Pitkäaikaisen kaupunginvaltuutetun ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Kari Rajamäen (sd.) päätös olla asettumatta ehdolle kevään kuntavaaleissa on iso asia Varkauden kuntapolitiikassa. Asemia ja tapaa työskennellä haetaan uudelleen niin demareiden sisällä kuin koko kunnallisessa päätöksenteossa.

Warkauden Lehden kolumnissa (23.1.) valtiopäiväneuvos toteaa, että hän ei jätä ”työtä Varkauden elinvoiman ja demokratian vahvistamiseksi”. Vain Rajamäki tietää, mitä se tarkoittaa ja millaiseksi hän omaa rooliaan haluaa jatkossa rakentaa. Merkitystä on toki myös sillä, millaiseksi demarit haluavat sen kasvavan. Oli rooli millainen tahansa, se ei enää ole aktiivipoliitikon rooli.

Rajamäki on ollut Varkaudessa todella vahva ja määrätietoinen kuntapäättäjä, jolle pitkä ura kansanedustajana ja myös ministerinä on tuonut sellaista tiedollista ja taidollista pääomaa, johon muiden paikallisten poliitikkojen on ollut vaikea yltää. Paikallisilla demareilla ei ole ollut pitkään aikaan epäselvää, kuka on ollut isäntä talossa. Kari Rajamäki on saanut asioita aikaan Varkauden ja myös Pohjois-Savon hyväksi valtakunnallisilla verkostoillaan, ahkeruudellaan ja sitkeydellään.

Rajamäen äänipotin vetoavulla kaupunginvaltuustoon on mennyt aina muutama muukin demari. Kahdet edelliset eduskuntavaalit, joissa Rajamäki ei enää ole ollut ehdolla, ovat osoittaneet todeksi vanhan sanonnan, ettei ääniä voi testamentata.

Kari Rajamäki toi ryhmälleen viime kuntavaaleissa reilusti yli 700 ääntä. Mielenkiintoa vaalikentälle tuo myös, että viime vaalien äänikuningatar Katja Saraketo (sd.) muutti muualle ja jätti jälkeensä lähes 450 ääntä. Kuhina käy ja sapeli kalisee, kun taistelu vetovoimaisten vaikuttajien äänistä alkaa. Hyvä onkin, jos käy. On erityisen tärkeää yrittää välttää nukkuvien puolueen kasvu poikkeuksellisissa koronavaaleissa.

Paikallisilla demareilla ei ole ollut pitkään aikaan epäselvää, kuka on ollut isäntä talossa.

Kommentoi