Pääkirjoitus: Onnea ja menestystä Joonas Hänninen, saat hienon kaupungin johdettavaksesi

Varkauden kaupunginvaltuusto valitsi Joonas Hännisen kaupunginjohtajaksi joulukuussa. Hänninen kiitti valtuustoa etäyhteydellä. Tiina Laine

Varkauden kaupungin tuleva, uusi kaupunginjohtaja on nykyinen Joroisten kunnanjohtaja Joonas Hänninen. Hänninen sai kaupunginvaltuuston virkavaalissa selvän äänten enemmistön. On mahdollista, että vastaehdokkaan, varkautelaisesta teknologiateollisuuden johtotehtävistä ponnistaneen Tommi Taskisen tie katkesi ennen kaikkea kunta-alan hallinnollisen kokemuksen puutteeseen.

Joonas Hänninen, 35-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri kuvasi itseään ehdokashaastattelussa (WL 20.11.) määrätietoiseksi, kehityshakuiseksi ja sosiaaliseksi. Hän myös sanoi omaksuvansa asiat nopeasti. Kaikkia näitä ominaisuuksia ja tukku vielä muitakin tarvitaan, kun Hänninen lähtee ensi vuonna kesän korvalla ensin apulaiskaupunginjohtajana ja sitten kaupunginjohtajana luotsaamaan Varkautta.

Kuntavaalit tuovat samoihin aikoihin uuden kaupunginvaltuuston. Pitää toivoa, että arvatenkin tarmoa ja näyttämisen halua puhkuva uusi kaupunginjohtaja löytää tien sellaiseen selkeään ja tasapainoiseen työntekoon, jossa strategiset linjaukset ja niihin liittyvät päätökset ovat poliittisten päättäjien ja operatiivinen työnjohto kaupunginjohtajan ja muiden johtavien virkamiesten käsissä.

Varkaus on Joonas Hänniselle tuttu: Joroisten kunnanjohtajaksi hän on tehnyt harvinaisen paljon yhteistyötä varkautelaisten virkamiesten, poliitikkojen ja elinkeinovaikuttajien kanssa. Näkökulma on kuitenkin ollut tähän saakka Joroisten näkökulma. Nyt se muuttuu ja pitää muuttua. Jos taloustaitoja on tarvittu Joroisissa, niitä tarvitaan vielä enemmän Varkaudessa.

Onnea ja menestystä Joonas Hänninen, saat hienon kaupungin johdettavaksesi! Varkaus on kaupunki, jolla on valtakunnallisestikin kokoaan enemmän painoarvoa ja mahdollisuuksia teknologisella osaamisella.

Kommentoi