Pääkirjoitus: Jokaiselta vaaditaan kärsivällisyyttä ja huolellisuutta, että koronatilanne pysyy hallinnassa

Hyvinkäällä ei päivää ilman uutta tartuntaa. Marko Kauko

Varkaus on joutunut sanomaan hyvästit erittäin hyvälle koronatilanteelle. Vielä viime viikon lopulla THL:n tartuntaseurannassa Varkaus oli kuudessa tartunnassa ja niistä lhes kaikki olivat kevään ensimmäistä aaltoa. Nyt todettuja tartuntoja on kaikkiaan 11, ja Varkauden kaupungin terveysviranomaiset varoittelevat altistuksista.

Toinen aalto valittavasti saavutti Varkauden. Sinällään koronatilanteen heikkeneminen oli ajan kysymys, kun tartuntoja on ollut isoissa ryppäissä lähes kaikissa naapurikunnissa ja kaupungeissa. Ihmiset joutuvat liikkumaan työn ja opintojen vuoksi, ja altistuksia vääjäämättä tapahtuu.

Silti tilanteen edessä ei saa lannistua vaan uskoa, että voimme kaikki yhdessä vaikuttaa tuntuvasti, millaiseksi tilanne kehittyy. Kaupungilla ja kaupoissa näkee yhä enemmän maskeja, ja se on hyvä. Käsihygieniasta muistaa jo hyvin moni huolehtia.

Terveysammattilaiset ovat kuitenkin toistelleet uskollisesti, että paras ehkäisykeino ovat turvavälit. Lähikontakteihin ei perhepiirin ulkopuolella kannata muiden ihmisten kanssa hakeutua. Kaikenlaisille kekkereille ja kokoontumisille on parempi aika ensi vuonna, kun rokotteet toivon mukaan saadaan ja koronan ote alkaa hellittää.

Etelä-Savon Essote on jo kiihtymisvaiheessa, ja siksi Joroinen otti käyttöön varsin tiukkoja rajoituksia, jotka sulkevat kaikki liikuntapaikat. Varkaudessa rajoitteet ovat vielä maltillisempia mutta iso uusi askel on, että Waltterin koulussa yläkoululaiset siirtyivät maskin käyttöön.

Jokaiselta vaaditaan kärsivällisyyttä ja huolellisuutta, että tilanne pysyy hallinnassa. Varkaudessa ja lähialueilla. Tilanne näyttää nyt huolestuttavalta, ja se pitäisi saada hallintaan.

Jokaiselta vaaditaan kärsivällisyyttä ja huolellisuutta, että tilanne pysyy hallinnassa.

Kommentoi