Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide Risto Husu | Teollisuuskylä ja konsernijaoksen sivujuonteet

Vielä Teollisuuskylästä

Jaakko Ikonen (sd.) viittaa kirjoituksessaan (WL 25.11.) tilintarkastajan lausuntoon Teollisuuskylästä. Hän nostaa tarkoitushakuisesti ja harhaanjohtavasti esille ns. yleisiä tilintarkastajan lausumia ja varaumia, jotka liitetään kaikkiin tilintarkastuskertomuksiin turvaamaan tilintarkastajan asemaa.

Ikosen esille nostamat ”huomautukset” eivät siis koske millään tavalla erityisesti Teollisuuskylää. On selvää, että akkutehtaan tilanteen ollessa edelleenkin epäselvä ja avoin tilintarkastaja joutuu siihen viittaamaan arvioidessaan tulevaisuuden näkymiä.

Ikonen sivuuttaa tyylikkäästi pöytäkirjan tarkastamisesta syntyneen mylläkän ”sivujuonteena”. En tiedä, onko se sivujuonne, että konsernijaoston puheenjohtaja allekirjoittaa pöytäkirjan, vaatii sitten muuttamaan sitä ja allekirjoittaa myös muutetun pöytäkirjan.

Sekin lienee sivujuonne, että Ikosen johtama jaos päätti äänestyksen jälkeen teettää Teollisuuskylästä erityistilintarkastuksen, vaikka sillä ei ole edes päätösvaltaa kyseisessä asiassa. Tämän toteaa myös kaupunginjohtaja Tsupari eriävässä mielipiteessään kyseiseen päätökseen.

On pakko kyseenalaistaa Ikosen tarkoitusperät sekä kyky johtaa konsernijaoksen toimintaa.

Risto Husu

Kirjoittaja on k aupunginvaltuuston varapuheenjohtaja, Keski-Savon Teollisuuskylän hallituksen jäsen (kok.)