Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide Risto Husu | Teollisuuskylän tarkastuskertomus ei anna mitään viitteitä tai perusteita erityistilintarkastukselle

Warkauden Lehti otsikoi (18.11.) ”Teollisuuskylään saatetaan tehdä erityistilintarkastus”. Jutussa viitataan konsernijaoksen kummallisiin päätöksiin ja useisiin eri sisältöisiin pöytäkirjoihin samasta kokouksesta. Tämä kertoo jo omaa kieltään jaoksen toiminnasta.

Erityistilintarkastus määritellään toimenpiteeksi, joka voidaan tehdä, jos perustellusta syystä epäillään, ettei yhteisön taloutta ole hoidettu lakien ja asetusten mukaisesti. Kyseessä on järeä toimenpide ja suuri epäluottamus yhtiön toimitusjohtajaa ja hallitusta kohtaan.

Todettakoon, että Teollisuuskylässä tehty ammattitarkastajan tarkastuskertomus ei anna mitään viitteitä tai perusteita erityistilintarkastukselle.

Konsernijaoksen kokouksessa yksi jäsen on nostanut keskusteluun tällaisen mahdollisuuden. Varsinaista esitystä aiheesta ei ole tehty, joten siitä ei ole tehty päätöstä tai äänestetty. Tämän jälkeen pöytäkirjan tarkastaja Kari Rajamäki on kieltäytynyt allekirjoittamasta pöytäkirjaa, joka on kokouksen kulun mukainen.

Vaikka puheenjohtaja Jaakko Ikonen on allekirjoittanut pöytäkirjan, hän on jälkeenpäin vaatinut tehtäväksi uuden, johon kirjataan päätökseksi ”Teollisuuskylässä tehdään erityistilintarkastus”.

Tätä pöytäkirjaa pöytäkirjantarkastaja Mervi Pietinen ei ole voinut hyväksyä, koska se ei vastaa kokouksen päätöksiä. Tämän asian on todennut myös muun muassa kaupunginjohtaja Tsupari.

Eli jos asiat eivät mene oman mielen mukaan niin muutellaan sitten pöytäkirjaa. Menettelylle on toki juridiikassa rumempikin sana, lakimies Ikonen ainakin tuntenee käsitteen. Aika kummallista on tämä varkautelainen ”demokratia”.

Keski-Savon Teollisuuskylän hallituksen

varapuheenjohtaja (kok.)