Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Warkauden Kaupunkikeskusta ry:n toimintaa on syytä saada ryhtiä ja vipinää

Warkauden Kaupunkikeskusta ry:n toiminta näyttää huolestuttavan hiljaiselta. Jo maaliskuussa perustetulla yhdistyksellä ei ole ollut minkäänlaista toimintaa tai siihen suuntaan viittaavaa aktiivisuutta. Yhdistyksen puheenjohtajan Timo Leppäsen mukaan toimintaa ei ole ollut, koska yhdistys sai rekisteröinnin vasta syksyllä ja myös koronatilanne on vaikeuttanut tilannetta. Leppänen arveli (WL 8.10), että yhdistys on mukana järjestämässä perinteistä joulunavaustapahtumaa. Monipuolisen tapahtuman kuitenkin koordinoi Warkautelaiset ry.

Warkauden Kaupunkikeskusta ry:lle on määritelty tärkeä tehtävä: yhdistyksen tarkoitus on lisätä Kauppakadun alueen, Ahlströminkadun ja Savontien liikealueiden vetovoimaisuutta ja elinvoimaa. Tyhjin käsin hommaa ei tarvitse tehdä, sillä Varkauden kaupunki on luvannut yhdistykselle 50 000 euron tuen kolmena vuonna peräkkäin.

Tärkein kohde tuelle on toiminnanjohtajan palkkauskulut. Useat edelliset yritykset nostaa kaupunkikeskustojen houkuttelevuutta ja vireyttä ovat kaatuneet siihen, että toimintaan on tehty vähäisillä varoilla ja kokonaan vapaaehtoisvoimin. Toiminnanjohtaja olisi iso askel eteenpäin. Tärkeää olisi esimerkiksi se, että Varkaus hakisi hyviä kokemuksia ja ideoita muualta kaupunkikeskustojen kehitystyöstä, kaupunkilaisten osallistamisesta ja yritysten yhteistyön tiivistymisestä. Tarkoitus on ollut, että Warkauden Kaupunkikeskusta ry liittyy valtakunnalliseen Elävät kaupunkikeskustat ry, jossa on jäseninä useita kaupunkeja ja niissä toimivia kehittämisyhdistyksiä.

Warkauden Kaupunkikeskusta ry:n toimintaa on syytä saada ryhtiä ja vipinää. Korona on vain lisännyt tarvetta pohtia ammattimaisesti, miten Varkauden keskustojen viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta on mahdollista kehittää.