Pääkirjoitus: Näyttää lupaavasti siltä, että Varkaus saa kyllä kaupunginjohtajan, joka kykenee luotsaamaan kaupunkia varsin haastavassa ajassa

Kuvituskuva. Tiina Laine

Varkauden uuden kaupunginjohtajan haku etenee suotuisasti. Hakukierrokselta ja sen jälkeen suostumuksen antaneista tuli kasaan kuuden kandidaatin joukko, jossa on mukana monenlaisia vahvuuksia, vahvaa koulutusta ja kokemuksia sekä kuntahallinnosta että elinkeinoelämästä. Haastattelut ovat ensi viikolla ja niistä valikoituu loppusuoralle kärkihakijat.

Kun kuntaorganisaation johtamisesta on kyse, kuuden sakista nousevat eittämättä vahvasti esiin nykyinen Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell ja Joroisten kunnanjohtaja Joonas Hänninen sekä Jämsän ex-kaupunginjohtaja Ilkka Salminen. Erilaista hallinnollista kokemusta on entisellä Jyväskylän yliopiston hallintojohtajalla ja nykyisellä Suomenlinnan hoitokunnan hallintojohtajalla Kirsi Moisanderilla ja elinkeinoelämän vahvaa tuntemusta Honeywell Oy:n hallituksen puheenjohtajalla Tommi Taskisella. Moisanderia ja Taskista yhdistää vahva Varkauden, varkautelaisuuden ja niiden kulttuuriperinnön tuntemus, arvostus ja kyky nostaa sitä esiin erilaisilla tavoilla. Kuudentena porukassa on mukana Pyhäjärven Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Risto Alaheikka – elinkeinoelämän tuntemusta on siis myös hänellä.

Nyt on enemmänkin kyse siitä, mitä varkautelaiset päättäjät haluavat. Tässä vaiheessa joka tapauksessa näyttää lupaavasti siltä, että Varkaus saa kyllä kaupunginjohtajan, joka kykenee luotsaamaan kaupunkia varsin haastavassa ajassa. Lienee selvää, että valinnassa painottuvat kokemukset erityisesti talouden mutta myös henkilöstön johtamisesta. Varkauden kaupunki on viime vuosina lähentynyt varkautelaista elinkeinoelämää, ja samaa tahtia on noussut tarve määrätietoiseen kehittämis-, vetovoima- ja strategiatyöhön.

Valinnassa painottunee kokemukset talouden johtamisesta.

Kommentoi