Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide Ilpo Henttinen: | Hallintojohtaja vastasi ja valaisi vain osin Varkauden kaupunginjohtajan valintaa

Hallintojohtaja Toni Leppäsen vastine (WL 29.10.) syntyneisiin epäselvyyksiin ja kirjoitukseeni (24.10.) valaisi asiaa vain osittain.

Vaille vastausta jäi tämä: kaupunginhallitus päätti 21.9.2020 viran kelpoisuudeksi . virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Tätä yksimielistä kaupunginhallituksen päätöstä valintatyöryhmä ei kuitenkaan noudattanut hakuilmoituksessaan, eikä sitä, kuten olisi pitänyt ja hyvin kerittykin, viety kaupunginvaltuuston ratkaistavaksi?

Suomessa tuskin on alemman tutkinnon kelpoisuuden kaupunginjohtajaa?

Miksei valtuuston annettu päättää apulaiskaupunginjohtajan määräaikaisen viran perustamisesta 1.4.2021 lukien. Kuten hallintojohtaja aivan oikein toteaa, vain valtuusto voi perustaa virat ja määrätä kelpoisuusehdot.

Tähän olemattomaan virkaan, jota keväällä hyväksytty Varkauden hallintosääntökään ei tunne, hakija on tarkoitus 9 kuukauden ajaksi sijoittaa

Lienee selvä, ettei edellä mainitut sekavat järjestelyt ainakaan lisää pätevien akateemisten henkilöiden kiinnostusta kaupunkiamme johtamaan. Onkohan asiassa astian makua?

Ilpo Henttinen