Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Osta paikallista kelpaa nyt ohjeeksi mihin kaupankäyntiin tahansa

Varkauden Yrittäjien uusi puheenjohtaja Jussi Mykrä tahtoo, että yrittäjäyhdistyksen ääni kuuluu (WL 28.10.). Esimerkiksi hän nostaa Joroisten Yrittäjien vetoomuksen, että kunta lyhentäisi yrittäjiltä hankkimiensa tuotteiden ja palvelujen maksuaikaa koronatilanteen vuoksi. Vetoomus päätyi valtuustoaloitteeksi ja hyvin nopeasti myös kunnan päätökseksi toimia yrittäjien toivomalla tavalla määräaikaisesti.

Yrittäjien ja Varkauden kaupungin välit ovat tiivistyneet viime vuosina. Voimakasta teollista murrosta Varkaudessa ei hyvänä asiana voi pitää mutta sen ansiosta pienten ja keskisuurten yritysten merkitys on kirkastunut eri lailla kuin menneinä vuosikymmeninä. Oli korkea aikana, että entistä aktiivisempi ja luontevampi keskusteluyhteys syntyy ja siitä voivat olla tyytyväisiä molemmat osapuolet.

Julkisia kannanottoja tai vetoomuksia on yrittäjäyhdistyksiltä nähty harvoin. Niille voisi olla tilausta. Yrittäjien mielipiteistä, huolenaiheista ja kehitysideoista ovat kiinnostuneita myös kaupunkilaiset. Yrittäjien ääntä tarvitaan ja sillä on iso painoarvo. Ei yritysvaikutusten arvioinnin tarvitse olla vain kuntien tehtävä, sitä voivat harjoittaa myös yrittäjäyhdistykset itse.

Jussi Mykrä kokee, että yrittäjäyhdistyksen pitää seistä erityisesti pienten yritysten takana, koska niiden ääni helpoiten hukkuu isojen alle.

Korona-aika ei ainakaan vähennä tätä tarvetta. Vaikka elämä on hiljalleen palaillut kevään shokkihoidon moneen yritykseen, tulevaa talvea odotetaan pelon sekaisin tuntein useissa firmoissa. Oli sitten kyse yksityisestä ostoskäyttäytymisestä, yritysten välisestä kaupankäynnistä tai kuntien hankinnoista, paikallisuuden merkitys korostuu nyt. Osta paikallista kelpaa nyt ohjeeksi mihin kaupankäyntiin tahansa.

Yrittäjien ääntä tarvitaan ja sillä on iso painoarvo.