Mielipide Timo Leppänen | Varkauden kaupunki ei voi rahoittaa taloudellisesti lähellä selvitystilaa olevaa tytäryhtiötä Keski-Savon Teollisuuskylää

Varkauden kaupunginvaltuuston päätös on Kuntalain 129 § vastainen, koska Andritzin hallilainalle ei ole esitetty riittävää vakuutta ja lisäksi kaupunki ei voi edellä mainitun lain perusteella rahoittaa taloudellisesti lähellä selvitystilaa olevaa tytäryhtiötä.

Tähän viitaten kuntalaisille ei ole kerrottu kertaakaan suoraan heidän lainataakkaansa, joka todellisuudessa on noin 17 000 euroa per kuntalainen eikä noin 4 000 euroa kuntalaista kohti.

Jälkimmäisessä summassa ei ole kuin kaupungin velat isompi euromäärä kattaa koko konsernin velan, joka on myös kuntalaisten velkaa.

En vastusta työpaikkoja mutta niissäkin on oltava tarkkana. Meidän on annettu ymmärtää, että Andritz toisi halli investoinnilla noin 200 työpaikkaa kaupunkiin. Kysyn vain, kuinka moni näistä ilmoitetuista 200 on jo olemassa?

Ja vielä työpaikoista se, että jos niistä 80 prosenttia on ulkopaikkakunnalla asuvia tekijöitä, niin he eivät tuo verotuloja kaupungin kassaan.

Terve suhde työpaikoissa on 80 prosenttia paikkakuntalaisia ja 20 prosenttia ulkopaikkakuntalaisia.

Tämän kirjoitti henkilökohtaisesti ilman ulkopuolista johtamista tai kenenkään juoksupoikana olleena huolestunut veronmaksaja.

puheenjohtaja

Pro Päiviönsaari ry

Warkauden kaupunkikeskusta ry