Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Valitus pitäisi perua: iso investointi on kansainväliseltä teknologiayritykseltä erinomainen päätös ja tunnustus varkautelaiselle osaamiselle vientimarkkinoilla

Varkautelainen Timo Leppänen on valittanut Itä-Suomen hallinto-oikeuteen kaupunginvaltuuston päätöksestä myöntää Keski-Savon Teollisuuskylälle 23,5 miljoonan euron lainan. Laina on tarkoitus käyttää uuden teollisuushallin rakentamiseen. Hallin Teollisuuskylä vuokraa edelleen Andritz Oy:lle (WL 3.10.)

Uuden suuren teollisuushallin rakentaminen Hasinmäen teollisuusalueelle on kansainväliseltä teknologiayritykseltä erinomainen ja merkittävä päätös, sekä tunnustus varkautelaiselle osaamiselle kilpailluilla kansainvälisillä vientimarkkinoilla.

Se on viesti yrityksen halusta toimia juuri täällä Varkaudessa. Pirtinniemen täyteen rakennettu vanha konepaja-alue ei tällaisia laajenemismahdollisuuksia pystynyt yritykselle tarjoamaankaan.

Uudet nykyaikaiset tuotantotilat tarjoavat myös entistä paremmat mahdollisuudet tuotannon kehittämiseen ja sujuvoittamiseen. Yhtiö joutuu myös itse omilla ratkaisuillaan panostamaan merkittävästi tuotantolaitteistojen hankintaan.

Halli-investoinnilla tulee olemaan merkittäviä myönteisiä työllisyysvaikutuksia koko alueemme teknologiateollisuuskentän alihankintaketjussa sekä myös kaupan-ja palveluelinkeinojen elinvoimaisuuden jatkuvuuden ja toimintaedellytysten kannalta pitkälle tulevaisuuteen.

Näin ollen kaupunkimme kannalta tarkasteltuna lainan kohde on poikkeuksellisen hyvin perusteltu ja kohdistettu.

Lainapäätöksestä valittaneen Timo Leppäsen olisikin kannattanut todella perehtyä ennen valituksen jättämistä huolella hallihankkeen kaupunkimme kehitykselle ja tulevaisuudessakin sen elinvoimalle tuleviin monenlaisiin hyötyihin, joita keskeisen elinvoimatekijämme teknologiateollisuuden hyvillä toimintaedellytyksillä ja osaamisella tullaan täällä jatkossakin saavuttamaan.

Näin ollen on perusteltua, että valituksen tekijä peruuttaa Itä-Suomen hallinto-oikeuteen tekemänsä valituksen mahdollisimman pian, jotta voimme välttää valituksesta aiheutuvan hallihankkeen tarpeettoman viivästymisen.

kaupunginvaltuutettu (sd.),

teknisen lautakunnan jäsen