Pääkirjoitus: Ilahduttavinta on, että uudet liikuntapaikat, kuten Ilopisaran sali, Vattuvuoren portaat ja Hertunrannan lähiliikuntapuisto, soveltuvat kaikenkuntoisten käyttöön

Uimahalli Ilopisaran kuntosali on kuin uusi (WL 26.9.). Salitreeneistä perillä olevat vakuuttavat, että sali on entistä viihtyisämpi ja laitteet tuntuvasti helppokäyttöisempiä ja turvallisempia kuin ennen. Kuntosalin perusteellinen remontti on hyvä jatke Varkauden kaupungin liikuntapaikkojen investoinneille.

Varkaudessa myös yksityisten kuntosalien tarjonta ja taso on oikein hyvä, ja jokainen harrastaja löytää varmasti mieluisan paikan vaativaankin makuun. Samalla viivalla yksityisten toimijoiden kanssa kaupunki ei ole eikä tavoittelekaan sitä.

Liikuntapaikkaesimies Marko Kukkonen kuvaa, että kaupungin ylläpitämäksi remontoitu sali täyttää nyt kriteerit. Salia käytetään myös erilaiseen erityisryhmien liikuntaan ja kuntoutukseen. Tilaa, väljyyttä ja laitteiden käyttömukavuutta on sellaiseen toimintaan enemmän kuin ennen.

Varkaudessa on ollut hyvä vauhti liikuntapaikkarakentamisessa. Ilahduttavinta on, että uudet liikuntapaikat, kuten Ilopisaran sali, Vattuvuoren portaat ja Hertunrannan lähiliikuntapuisto, ovat kaikki sellaisia, jotka soveltuvat niin sanotuiksi matalan kynnyksen liikuntapaikoiksi.

Totta kai liikuntapaikkojen pitää palvella aktiiviliikkujia. Nykypäivänä on kuitenkin vähintään yhtä tärkeää, että ne palvelevat kaiken ikäisiä ja kaiken kuntoisia. Varkaus on yksi niistä itäsuomalaisista kunnista, joissa väki ikääntyy ja sairastavuus on korkea. Kaikki keinot saada ihmisiä liikkumaan, hoitamaan kuntoaan ja huolehtimaan terveydestään ovat tervetulleita ja tärkeitä.

Liikuntapaikkojen rakentaminen ei riitä: on tärkeää, että niihin myös ohjataan ihmisiä, jotka ehkä arastelevat käyttää palveluja itsenäisesti. Liikunnassa hyvät ja aktiiviset herkästi jyräävät ja tekevät kynnyksen korkeaksi muille.

On tärkeää, että liikuntapaikat palvelevat kaiken ikäisiä ja kaiken kuntoisia.

Kommentoi