Vanhalle lisää vuosia: uimahallin käyttökunnosta pitäisi tavalla tai toisella huolehtia

Varkauden uimahalli Ilopisara saa kesän aikana perusteellisesti uusitun kuntosalin (WL 9.7.). Kaikki kuntosalin pinnat ja valaistus menevät uusiksi. Laitteet vaihtuvat nykyaikaisiin, turvallisiin ja sellaisiin, joissa myös esteettömyys on otettu huomioon. Kunhan uimahallin ja kuntosalin kausi pitkän tauon jälkeen käynnistyy elokuun loppupuolella, laitteiston käyttöön on luvassa opastusta.

Uimahallissa on tehty remonttia saunatiloissa ja allasosaston ilmastointia on parannettu. Isossa altaassa ei enää ole liukumäkeä, vaan huonokuntoinen mäki jouduttiin poistamaan turvallisuussyistä.

Vanhassa siis taitaa taas kerran olla vara parempi. On kulunut lähes vuosi siitä, kun Varkauden kaupunki laittoi uuden uimahallin suunnitelman toistaiseksi jäihin, koska hankkeen kustannukset paisuivat urakkatarjouskilpailussa tuntuvasti arvioitua suuremmiksi. Näyttää siltä, että toistaiseksi venyy varsin pitkäksi. On hyvin vaikeaa kuvitella, että kaupunki virittelisi uuden uimahallin rakentamista, kun taloudellinen tilanne on kiristynyt tuntuvasti koronan vuoksi ja investointitarpeita on jonoksi asti. Valtionapukin hankkeelle oli ja meni, kun kuokkaa ei lyötykään maahan.

Vaikka Ilopisara ja sen palvelut ovat tärkeitä monelle kaupunkilaisella, toiminnan ylläpitäminen ei ole lakisääteinen pakko niin kuin on moni peruspalvelu. Uinti on kuitenkin useille ikäihmisille sopiva ja hyvä liikuntamuoto, jota hallin jumpat ja muut liikuntaryhmät tukevat. Ilopisarassa viihtyvät myös lapsiperheet. Siksi nykyisen hallin käyttökunnosta pitäisi tavalla tai toisella huolehtia. Jos nykyinen uimahalli menee sellaiseen kuntoon, ettei sitä voida käyttää, uutta voidaan joutua odottamaan pitkään taloudellisista syistä.

Keskustelu