Tekeminen ratkaisee aina: yrittäjän taitoja tarvittaisiin myös enemmän Varkauden päätöksenteossa ja toiminnassa

Eliisa Moilanen

Näkökulma

Juhannuksen jälkeen olemme saaneet seurata Warkauden Lehdestä poliittista nokittelua. Keski-Savon Yrittäjänaisina meidän on vaikeaa olla haastamatta kaupungissamme vallitsevaa johtamiskulttuuria – kaikki ilmoittavat sitoutuneensa Varkauden elinvoiman vahvistamiseen, mutta siltikään yhteistyö ei suju ja energiaa riittää trumpmaiseen nahisteluun.

Tosin yrittäjyyttä ja yrittäjiä ei kirjoituksissa ole juurikaan mainittu.

Yrittäjyys on määritelmällisesti ajattelu-, toiminta- ja suhtautumistapa suhteessa työhön. Yrittäjätaidot ovat taitoa ajatella, toimia, suhtautua työhön ja kantaa kokonaisvaltainen vastuu.

Yrittäjyys on asenne. Yrittäjän taitoja tarvittaisiin myös enemmän kaupunkimme päätöksenteossa ja toiminnassa. Pelissä kun ei ole omat rahat, vaan kuntalaisten ja alueen yritysten veroeurot, jotka tulisi käyttää tehokkaasti.

Hyvässä johtajuudessa keskeisiä sosiaalisia tunteita on viisi: psykologisen turvallisuuden tunne, arvostetuksi tulemisen tunne, yhteenkuuluvuuden tunne, vaikuttavuuden tunne sekä reiluuden tunne. Kuinka nämä ovat kehittyneet kaupungissamme viime aikoina?

Keski-Savon Yrittäjänaiset ottivat oman tulevaisuutensa omiin käsiinsä koronakevään aikana. Haimme ja saimme ESR-rahoitusta, jolla voimme kehittää osaamistamme – taitojamme yrittäjinä. Re-Boot -hanke on jo hankkeena meille tilaisuus oppia uutta.

Kiitos Navitas Yrityspalveluille yhteistyöstä hankkeen valmistelussa! Vinkin tästä koronarahoituksesta saimme Warkautelaiset ry yhdistysverkoston kautta – kiitokset myös sinne!

Hankkeemme kilpailutusvaiheessa olemme olleet valmiita itse maistamaan omaa lääkettämme. Varkauden kaupungin hankintaohjetta on valmisteltu jo vuodesta 2017, mutta vieläkin ehdotuksemme säännöllisestä vuosikellosta vuoropuhelutapaamisineen, hankintaosaamisen kehittämisestä sekä hankintojen metriikoista, läpinäkyvyydestä ihan eurotasolla, kaikuvat tyhjyyteen.

Ehdotustamme muuttaa 140-sivuinen dokumentti nettipohjaiseksi ohjeistussivustoksi pidettiin kesäkuun alussa 2020 elinkeinoryhmän kokouksessa jopa utopistisena.

Miksi emme olisi kunnianhimoisempia ja tavoittelisi parempaa?

Omassa hankkeessamme julistimme sosiaalisessa mediassa hakevamme avoimella haulla valmentajia, kutsuimme heidät vuoropuheluun etäyhteyksillä ja kerroimme, kuinka valmentajien tarjouksia tullaan arvioimaan. Arviointikriteerimme ovat 100 prosenttisesti läpinäkyviä ja antavat kaikille toimijoille aidon mahdollisuuden saada kauppaa.

Tavoitteenamme on hyväksyä yrittäjien itsensä valittavaksi mahdollisimman monta ammattitaitoista valmentajaa, mutta ei tehdä lopullisia valintoja yrittäjän puolesta.

Hankkeemme kannustaa yrittäjiä kehittymään ja kehittämään. Yrittäjä arvioi itse omaa taitotasoaan viidellä eri yrittäjän taitoalueella sekä asettaa itse omat taitotavoitteensa. Motivaatio opiskeluun syntyy ajankohtaisuudesta ja merkityksellisyydestä.

Yrittäjä, milloin viimeksi opettelit uusia taitoja? Nyt on tilaisuutesi! Tavoitteemme on opiskella ja oppia yhdessä – toinen toisiltamme ja toisiamme kannustaen. Valmentajiksi saamme Suomen parhaita osaajia. Ilmoittauduthan mukaan, keskisavo@yrittajanaiset.fi.

Kirjoittaja on Keski-Savon Yrittäjänaisten puheenjohtaja.

Keskustelu