Hieno kaupunkimme! Ja kevät, joka ei taatusti unohdu keneltäkään

Kirjoittaja iloitsee ulkoilumahdollisuuksista ja luonnosta Varkaudessa. Henkka Jokela

Irene Lång

Liki viisi kuukautta on kauppa ja apteekki toimittanut tarvittavat tuotteet kotiimme. Palvelu on toiminut loistavasti.

Silmät ovat auenneet sille, että näin voisi menetellä myös pandemiauhkan jälkeen isompien ostosten kohdalla, se helpottaisi elämää työllistäen kauppaa lisää.

Tämä kevät ei taatusti unohdu keneltäkään meistä, jotka olemme noudattaneet viranomaisohjeita pilkun tarkasti, ettemme riskiryhmäläisinä sairastuisi. Puhumattakaan heiltä, jotka ovat joutuneet koronan itse kokemaan tai lähipiiristään jonkun menettämään.

Minun etäkokoukset ja nuorimmaisen etätyötehtävät on hoidettu meilläkin kotona ja hienosti on sujunut. Kuten monissa perheissä näinä aikoina.

Olen ylpeä, kuinka upeasti hän on motivoitunut etätyöhön, vaikka ne ovat vapaaehtoiset. Suuri tekijä tähän motivoitumiseen on alla olevissa instansseissa työskentelevät ammattilaiset isolla iillä.

He ovat jaksaneet kannustaa, opastaa sekä kehua.

Työllisyystoimi, Kela ja psykiatrinen kuntoutus toimivat kaupungissamme loistavasti, ja olen äitinä siitä hyvin iloinen ja kiitollinen.

Tämäkään ei ole itsestäänselvyys että näille sektoreille on saatu yhteen hiileen puhaltava henkilöstö, jotka haluavat nostaa ja kannatella nuoria työelämään.

On ällistyttävää, millä voimalla luonto näyttää meille ihmisille aika ajoin, etteivät asiat aina mene kuten me haluaisimme.

Suuret erot eri maiden tavoissa reagoida pandemiaan on saanut arvostamaan maamme hallitusta vahvasti.

Poliittinen yhteistyö pelkästään pandemian suhteen on kertonut siitä, kuinka hyvin hallitus on halunnut pitää meistä huolta ja haluaa pitää edelleen. Tämäkään ei ole itsestäänselvyys.

Politiikka jos mikä, kysyy tahtoa tehdä yhteistyötä, vaikka kompromisseja joutuu välillä tekemään asioiden sujumisen kannalta, maamme hallituksessakin.

Entäpä se suuri ihanuus koronasta huolimatta. Ulkoilu ja oman kaupungin luonnosta nauttiminen.

Meillä on monta kaunista rantaa, koski, kuntoilupaikkoja, vatuski, metsäisiä kävelyteitä, hieno lintukanta kuultavana ja niin edelleen.

Mittasuhteet elämässä ovat tärkeitä siksi että ihminen jaksaisi vastoinkäymisistä huolimatta.

Luonto ja siellä oleilu on yksi tärkeimpiä voimavarojemme lisääjiä.

Nyt pääsee mustikkaan ja jonkin ajan kuluttua puolukkaan, lakkasoille, sienistä puhumattakaan. Onneksi torimme palvelee heitä, jotka luonnonantimille metsään eivät enää kykene.

Kuinka hyvin meillä monet asiat onkaan, moneen muuhun maahan verrattuna, iloitaan siitä.

Keskustelu