Ei ole tapahtumajärjestäjän vika, jos kävijät eivät noudata turvavälejä

Sampea ja samppanjaa ei tänä kesänä juhlita, vaikka tapahtuman ajankohta onkin kohta käsillä. Tapahtuma peruttiin tältä kesältä koronaviruksen vuoksi. Vaikka virustilanne tällä hetkellä erityisesti Keski-Savossa näyttää rauhalliselta ja isoja yleisötapahtumia saa pikku hiljaa taas järjestää, päätös perumisesta oli sen tekohetkellä ainoa oikea. Tilanne voi muuttua nopeastikin, eikä sampijuhlan kokoinen organisaatio tee täyskäännöstä ihan hetkessä.

Pienempiä tapahtumia ollaan Varkaudessakin taas pikku hiljaa järjestämässä. Ensi viikonloppuna on Dekkarit Festivaali Päiviönsaaressa ja seuraavana viikonloppuna vietetään Päivää Harjurannalla. Tulossa on vielä uudelleen henkiin herätelty Plantaasi.

Kansa on varmasti Varkaudessakin odottanut mahdollisuutta kokoontua ja viettää aikaa yhdessä. On hienoa, että tilanne mahdollistaa taas kokoontumiset ja ihan kaikkea ei tältä kesältä ole tarvinnut perua. Myös tapahtumien järjestäjät ovat venyneet lyhyelläkin varoitusajalla tapahtuviin muutoksiin. Esimerkiksi dekkaritapahtuman osallistujalistasta näkee, että vieraistakin moni lähtee jo mielellään liikkeelle.

Samaan aikaan täytyy muistaa, että koronavirusta ei vielä ole voitettu. Tapahtumien järjestäjät tekevät parhaansa, jotta koolla voidaan olla turvallisesti ja koronatilanne on otettu huomioon. Paljon on kuitenkin kiinni myös tapahtumavieraista, kaikkea vastuuta ei voi heittää järjestäjien harteille. Turvavälit on syytä edelleen muistaa, eikä kaikkia tuttavia kannata vieläkään halata. Ja vaikka kuinka kutkuttelisi lähteä mukaan, flunssaoireista kärsivänä ei pidä mennä paikalle.

Järkevästi käyttäytymällä loppukesän tapahtumista voi nauttia hyvällä mielin. Toivottavasti ensi kesänä tilanne on jo normalisoitunut.

Kommentoi