Kurssitarjonnan pitää kyetä uudistumaan, säilyttämään vanhaa ja taattua mutta tarjoamaan myös uutta ja trendikästä

Hakuaika Soisalo-opiston kursseille on pyörähtänyt käyntiin. Vaikka kunnissa eletään tarkan euron aikoja, Varkauden, Joroisten ja Heinäveden yhteiseen opistoon on saatu kasattua jälleen monenmoista mukavaa, hyödyllistä ja viihdyttävää. Jos toiminnan haluaa säilyvän monipuolisena, mukaan kannattaa lähteä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Soisalo-opiston pitää perustella tärkeytensä kuntapäättäjille ja se onnistuu vain, jos palveluille on kysytää. Jotta kysyntää olisi, opiston kurssitarjonnan pitää kyetä uudistumaan, säilyttämään vanhaa ja taattua mutta tarjoamaan myös uutta ja trendikästä. Monenlaisten odotusten täyttäminen ja samalla uusien tuulien haisteleminen ei varmasti ole aina helppoa – varsinkin, jos toimintaa täytyy perustella pääasiallisesti taloudellisilla tunnusluvuilla.

Itä-Suomen yliopiston aikuiskasvatustieteen professori Jyri Manninen toteaa tuoreessa tutkimuksessaan, että suurelle osalle harrastajista opiston kurssit tuottavat hyvinvointia, itseluottamusta, uutta arkeen tai työhön liittyvää osaamista sekä ystävyyssuhteita. Tutkimukseen vastanneet sanoivat muun muassa luottamuksen omaan oppimiskykyynsä kasvaneen ja motivaation opiskella lisääntyneen.

Soisalo-opisto on kehittänyt kurssitarjontaa asiakaskyselyjen avulla. Lyhytkurssien suosio on kasvanut. Monet eivät halua enää sitoutua koko lukuvuoden mittaiseen harrastamiseen, vaan aiheeseen halutaan perehtyä nopeilla ja intensiivisillä kursseilla. Myös vapaamuotoisuus ja sosiaalisuus on suosiossa: Varkaudessa alkunsa saanut avoin käsityökahvila järjestetään nyt myös Joroisissa ja Heinävedellä.

Kommentoi