Pientenkään koululaisten kulkua Puurtilan sillalla ei pian tarvitse pelätä

Komminselän sillan peruskorjaus lähtee pian käyntiin. Näin uskotaan Pohjois-Savon ely-keskuksessa, jossa elätellään toiveita hankkeen mahtumisesta hallituksen myöntämään liikenneväylien lisärahoitukseen. Jos asia näin etenee, noin kahden vuoden ja kolmen miljoonan euron remontti alkaa ensi kesänä.

Palkkisilta on valmistunut vuonna 1972, ja se on luokiteltu huonokuntoiseksi. Pitkää ja korkeaa siltaa on pidetty turvallisuusriskinä, kun varsinkin talviaikaan lunta kertyy matalien kaiteiden viereen korkeiksi kinoksiksi. Kaiteiden korotus on kuitenkin odottanut sitä, että laaja peruskorjaus saadaan tehtyä samassa yhteydessä. Varkauden kaupunki ei ole voinut kuin välittää huolestuneiden kaupunkilaisten viestiä eteenpäin, sillä silta on valtion hoidossa.

Siltaremontti ja kaiteiden korotus osuvat hyvää aikaan myös siksi, että kaupunki käy parhaillaan keskustelua, yhdistetäänkö Puurtilan ja Luttilan koulut tulevaisuudessa yhdeksi Kankun kouluksi. Jos Puurtilan silta saa korkeat ja turvalliset kaiteet, pientenkään koululaisten kulkua sillalla ei nykyiseen tapaan tarvitse pelätä.

Liikenneviraston luokituksessa huonokuntoisten siltojen joukossa on myös Pirtinvirran silta. Vaikka "vauriot erityksissä ja rapautumat betonissa” eivät tarkoita tällä hetkellä ongelmia sillan kantavuudessa, asiasta pitää olla huolissaan. Esimerkiksi painorajoituksia on hyvin vaikea asettaa sillalle, joka on osa valtaväylää ja valtatie 23:n liikennettä. Kunnostusmäärärahat on pakko löytyä ennen tällaisten tilanteiden syntymistä.

Liikenneviraston luokituksessa huonokuntoisia siltoja on koko maassa yli 600. Se kertoo karua kieltä tiemäärärahojen tiukkuudesta ja rahoituksen painottumista etelän valtaväylille.

Kommentoi