Nuorille rakennettua ei saa turmella

Hertunrannan uuden lähiliikuntapaikan pukukopeissa on luvan kanssa tehdyt graffitit. Tiina Laine

Samu Heiskanen

Varkauden nuorissa on se ongelma, että kaikki valittaa siitä, että Varkaudessa ei ole mitään nuorille suunnattua ajanvietepaikkaa. Sitten kun Varkauden kaupunki tekee vapaa-ajanviettoaktiviteetteja, esimerkiksi liikuntapuiston, ja skeittirampin, se pitää heti mennä sotkemaan ja rikkomaan.

Oma mielipiteeni on, että se on todella idioottimaista. Siinä sitten koko Varkauden nuoriso saa lokaa niskaansa, kun somessa valitetaan siitä, että nuoriso ei osaa yhtään käyttäytyä ja kasvatus on pielessä.

Onneksi vihdoin ja viimein tänne saatiin nuorisotalo.

On ärsyttävää, kun pari kertaa kesässä nuoriso järjestää mopomiittejä. Mutta silti tulee negatiivista palautetta osalta, mutta onneksi on myös paljon ihmisiä, jotka ymmärtävät ja hyväksyvät nuorison ajanvietetavan.

Eikö osa voisi hyväksyä sitä, että kesässä edes pari kertaa nuorisolla olisi jotain yhteistä ajanvietettä? Sen ymmärrän, ettei mopojen huudattaminen asuinalueella yöllä ole hyväksyttävää.

Jos nuorisolla olisi vapaa-ajan aktiviteetteja, niin ei tarvitsisi tapella huoltoasemien myyjien ja vartijoiden kanssa, eikä tulisi koko ajan paasausta somessa nuorisoa kohtaan.

Mutta uusia paikkoja, ja ylipäätänsä Varkauden kaupungin omaisuutta, ei pitäisi töhriä spray-maaleilla eikä muulla moskalla. Ei niitä saisi vahingoittaa.

Parannuksen tilanteeseen saisi aikaan vain sillä, että tehtäisiin nuorisolle ja muillekin asukkaille vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Osaan paikoista olisi hyvä asennuttaa valvontakamerat mutta se onkin jo sitten ehkä toiveajattelua. Sekin maksaa, jos jokaiseen puistoon ja muualle asennettaisiin kamerat.

Ja siinähän on sitten sekin vaarana, että jos jossain syrjäisessä puistossa on kamerat, kuka sitä valvoo, ettei niitä mennä hajottamaan.

En syytä kaikkia nuoria mutta sanon yleisesti omat mietteeni tästä minua askarruttavasta asiasta.

Keskustelu