Paikalliset palvelut kunniaan: varkautelaisilla on tärkeä tehtävä käyttää oman kaupungin palveluja, että ne säilyvät

Nyt se on tehty: Suomi on avautunut kesään selvästi entistä väljemmillä koronaohjeistuksilla. Moni kaksi ja puoli kuukautta voimassa ollut rajoitus on purettu kokonaan tai osittain. Lapset ja nuoret saavat palata pelikentille, matkailijat kylpylöihin, kulttuurin ystävät museoihin. Lomalaisille ei suositella ulkomaille matkustamista mutta kotimaassa matkailua ei mikään ohjeistus enää estä.

Kahvilat ja ravintolat availevat oviaan. Vaikka maan hallitus ei vielä suonut ravintoloille entisiä aukioaikoja eikä entisiä asiakasmääriä, askel on silti tuntuva. Jos kesä on lämmin, ihmiset voivat taas istahtaa kahvilan tai ravintolan terassille jäätelölle tai oluelle.

Rajoitusten lievennykset ovat todella tärkeitä elinkeinoelämällä – myös lukuisille palveluajan yrityksille Varkauden seudulla. Monella liiketoiminta on ollut enemmän tai vähemmän seisovassa tilassa ja kannattavuuden äärirajoilla.

Ratkaisevaa on, että ihmiset uskaltavat taas liikkua ja käyttää palveluja. Paikalliset palvelut kannattaa nyt nostaa kunniaan: varkautelaisilla on tärkeä tehtävä käyttää oman kaupungin palveluja myös siksi, että ne säilyvät tulevaisuudessakin.

Varkauden seutu on onnellisessa asemassa, ettei koronavirustartuntoja ole todettu yli kahteen kuukauteen siitä huolimatta, että testejä on tehty runsaasti ja niihin on päässyt vähäisillä oireilla. Myös koko maassa viruksen leviämisen vauhti on hidastunut. Suurin osa uusista tartunnoista on yhä Uudellamaalla. Jos kaikki noudattavat turvavälejä, hyvää käsihygieniaa, välttävät ihmisruuhkia eivätkä liiku vähänkään sairaana missään, koronaa on mahdollista pitää loitolla ja estää leviämistä.

Nauttikaamme siis kesästä, auringosta ja monien ovien avautumisesta!

Keskustelu