Heikosti hoidetut ladut ja vaiettu moukaririnki

Kirjoittaja on tuohtunut Leppävirran yleisurheilukentän moukaripaikan kohtalosta. Tiina Laine

Terttu Kilpeläinen

Olen pitkään ihmetellyt, miten huonosti on tänä talvena hoidettu hiihtolatuja ja luistinratoja Leppävirralla.

Vaikka talvi on ollut huono, ei kaikkia voi panna sen syyksi. Jos olisi jo alkutalvesta pohjustettu, siihen olisi saanut myöhemmin kestävän ladun. Tulee ikävä entistä kenttämiestä, joka teki ison työn ja hyvät ladut oli aina käytössä oli pyhä tai arki.

Nyt yksittäiset henkilöt tekivät itse ladut hiihtämällä. Kentällä on kaksi huonokuntoista latua ja ihan liian lähellä toisiaan. Negatiivista palautetta on tullut myös muualta hiihtämään tulleilta.

Ei edes hiihtolomalla olevat lapset päässeet hiihtämään, kun hiihtoputkikin on pyhitetty Muumeille.

Jo joulun aikaan olisi saanut tehtyä luistinradan, kun oli pakkasia. Lapsetkin olisivat päässeet luistelemaan jo joululomalla. Isompi luistinrata oli vain pienen aikaa käytössä ja sekin huonokuntoinen.

Kaukalon sentään ovat jotenkuten saaneet pidettyä kunnossa, mutta eihän sinne muut luistelijat uskalla mennä, kun siellä pelataan jääkiekkoa.

Potkukelkkailijatkaan eivät sinne ole voineet mennä, kun se on niin pieni. Onneksi Laakunlammella on ollut hyvä luistella ja potkukelkkailla, kun on kolannut itse radan.

Mikä tässä vielä yleisurheilijana suututtaa eniten, kun kunta on tehnyt salaisen päätöksen ja on vuokrannut vain pari vuotta käytössä olleesta moukaripaikan kuulematta niitä käyttäviä urheiluseuroja. Tieto siitäkin asiasta tuli vahingossa.

Voiko kunta tehdä tällaisia päätöksiä kuulematta niitä käyttäviä urheiijoita? Eikös kaikki kunnan päätökset pitäisi olla julkisia? Onko edes kovin kannattavaakaan purkaa uusi rinki ja häkki?

Minnekäs sitten moukarinheittäjät menevät, kun ei anneta mennä pääkentällekään heittämään?

Aika vaikea olisi järjestää mitään kisoja, joissa olisi moukarinheittoa tai painonheittoa.

Jos tällaisia päätöksiä tehdään, eikös olisi pitänyt esittää muuta paikkaa moukarinheittoon ja siinäkin tapauksessa kuultava urheiluseuroja?

Moukaripaikalle kaavaillulle liikennepuistolle löytyy kylläkin muitakin paikkoja läheltä, kuten tenniskentän ja parkkipaikan välistä. Tuntuu, että Leppävirralla ei arvosteta yksilölajeja, vaan kaikki joukkuelajit ovat ykkösasia, viis muista.

Toivon, että kunta pyörtää pikaisesti laittoman päätöksensä ja moukarinheittopaikka säilyy entisellään. Ei oikein tunnu siltä, että kunta on liikuntapainotteinen kunta!

Keskustelu