Varkautelaisten apua tarvitaan koronasodan voittamiseen

Varkautelaiset voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, kuinka koronatilanne etenee. Päivi Tuovinen

Seppo Lehto Reetta Kettunen Leena Kuusikko Riitta Mentula

Sosiaali- ja terveydenhuolto tarvitsee väestön tukea koronasodan voittamiseen. Varkautelaiset voivat omalla toiminnallaan edelleenkin vaikuttaa siihen, kuinka koronatilanne Varkaudessa etenee ja lopulta kukistetaan.

Varkautelaiset ovat jaksaneet hyvin noudattaa suosituksia ja ohjeistuksia, millä on ollut suuri merkitys tilanteen rauhallisena pysymisessä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon lisäksi myös muut kaupungin toimialat ovat omalla toiminnallaan tukeneet kaupunkilaisten jaksamista vaikeassa tilanteessa.

Koronaepidemiatilanne on Varkaudessa ja Joroisissa edelleen rauhallinen. Rajoitustoimilla on onnistuttu hidastamaan ja loiventamaan epidemiaa, ja kiitos tästä kuuluu sekä kuntalaisille että työntekijöille.

Vaikka tilanne etenee rauhallisesti, poikkeusoloja varten perustettuja palveluita tarvitaan.

Apua arjen poikkeusoloihin –puhelinpalvelu ohjaa ja neuvoo arjen tilanteissa, ja kauppa- ja apteekkiasioinneissa avustetaan henkilöitä, jotka eivät itse tilanteen vuoksi pääse asioimaan. Puhelinsoitot yli 70-vuotiaille jatkuvat – kohderyhmään kuuluu Varkaudessa 4800 henkilöä.

Riskiryhmiin kuuluvia asiakkaita ja potilaita halutaan suojella tartunnoilta kaikin mahdollisin keinoin, joten sosiaali- ja terveydenhuollossa käytetään kaikissa lähikontakteissa suu-nenäsuojusta. Varkaudessa suojavarusteiden tilanne on hyvä ja muutoinkin koronatilanteeseen on varauduttu mittavasti.

Poikkeusoloista huolimatta sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut toimivat melko normaalisti, vaikka joitakin palveluita on jouduttu väliaikaisesti supistamaan.

Haluamme erityisesti muistuttaa väestöä siitä, että uusien akuuttien sairauksien ilmaantuessa ottakaa yhteyttä terveydenhuoltoon sähköisiä kanavia käyttäen (Digiklinikka tai KlinikPro) tai puhelimitse suoraan terveyskeskukseen. Tämä koskee myös kroonisten sairauksien pahenemisvaiheita.

Päivystyksellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan luonnollisesti kuten ennenkin. On tärkeää soittaa päivystykseen ennen siinne tulemista. Jos sinulla henkeä uhkaava tilanne soitto hätänumeroon (112).

Keskustelu