Hienosti tehty: Warkauden Nuorkauppakamarin monien uusien tapahtumien listaan kirjattiin Varkauden ensimmäiset virtuaalimessut

Yli 80 varkautelaista yritystä innostui Warkauden Nuorkauppakamarin ja Future Savon matkaan ja lähti kokeilemaan, miten messuilu sujuu verkossa. Perinteisillä Savon Sampo -messuilla olisi ollut joka tapauksessa välivuosi.

Korona on koetellut kovalla kädellä yritystoimintaa. Oli erittäin hyvä aika antaa paikallisten yritystoiminnan nousta esiin, ja Some-Sampo oli nuorkauppakamarilaisten keino siihen. Lauantaina messuyleisölle esittäytyi varkautelaisyrityksiä ja -yhteisöjä laajalla skaalalla. Kaikki ohjelma oli paikallista.

Sivustolle kertyi vajaat 4 000 sitoutumista, ja sitä voi pitää kohtuullisen hyvänä saavutuksena.

Verkkomessut sopivat mainiosti nuorkappakamarin kokeiluksi, ja toivottavasti ne poikivat tavalla tai toisella uudenlaisia tekemistä jatkossakin. Nuorkauppakamari on vastannut monenmoisten uusien tapahtumien lanseerauksesta vuosien varrella, ja nyt siihen listaan päästiin kirjaamaan Varkauden ensimmäiset virtuaalimessut. Onnea aktiiville nuorille aikuisille siitä!

Tapahtumia, kulttuuria, seminaareja ja myös muita messuja on nyt pakon edessä viety verkkoon ja on selvää, ettei niistä kokonaan luovuta sittenkään, kun korona on hellittänyt otteensa. Etätapahtumat eivät kaikessa korvaa ihmisten tapaamisia ja yhteisten kokemusten jakamista mutta joissain asioissa ne ovat kerrassaan mainio vaihtoehto.

Warkauden Nuorkauppakamari ja Future Savo polkaisivat messutapahtuman pystyyn nopealla aikataululla. Jos tällaista tapahtumaan rakennettaisiin pidemmällä aikajänteellä, mahdollisuuksia olisi kehittää erilaisia vetonauloja, jotka nostattaisivat kävijämäärää – kuten tavallisillakin messuilla.

Keskustelu