Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BLC:n nopea ja toimintavarma valokuituyhteys on otettu Venäläisen perheessä ilolla vastaan. ”Osasin odottaa, että tulee hyvää, mutta tämä oli vielä parempi”, tuumaa Jarkko Venäläinen

Itä-Suomessa rakennetaan parhaillaan kattavaa valokuituverkkoa, joka mahdollistaa paremmat ja nopeammat laajakaistapalvelut. Valokuitu onkin nyt kuluttajille tarjolla poikkeuksellisen edullisesti.

Mainos | Savonlinnassa asustava Venäläisen perhe on totutellut valokuituyhteyteen tämän syksyn ajan. Perheessä on kaksi aikuista sekä kolme lasta, ja kaikki käyttävät verkkoyhteyttä.

– Meillä oli aiemmin erään operaattorin niin sanottu tavallinen laajakaista. Aika paljon oli yhteyden pätkimisiä, eikä wifi-verkkokaan oikein kantanut talon kaikkiin osiin. Mobiiliyhteyttäkin kokeiltiin, mutta siitä ei tullut yhtään mitään, sanoo perheen isä Jarkko Venäläinen, joka itse tekee etätöitä noin puolet työajastaan.

– Valokuitu olikin meille sitten positiivinen kulttuurishokki! Meillä voi olla samaan aikaan käynnissä Teams-palaveri, pelikonsoli verkossa, äly-tv päällä sekä tietokoneella olla nettipelaaminen käynnissä, ja kaistaa on riittänyt hienosti.

Pätkimistä ei ole yhteydessä ollut, ja kodin sisäinen langaton verkkokin on nopeudeltaan joka huoneessa vähintään 270 megabittiä sekunnissa.

”Takaisin ei vaihdettaisi”

Venäläiset hankkivat BLC Valo 300/300 -yhteyden, jossa nopeus on 300 megabittiä sekunnissa. Nopeuksia BLC:n valokuituyhteyksiin on kaikkiaan valittavissa sadasta aina tuhanteen megabittiin, eli gigabittiin sekunnissa saakka. Kaikki yhteydet ovat symmetrisiä, eli lähtevän ja saapuvan datan nopeus on sama.

– Kaikki aukeaa ja käynnistyy nopeasti. Eikä tarvitse enää katsella sitä latausympyrää! Venäläinen naurahtaa.

– Poikakin on kehunut, että ei ole pelejä verkon yli pelatessa mitään viiveitä.

– Vähintään yhtä tärkeää on se toimintavarmuus. Syksyn aikana meillä ei ole kertaakaan mennyt verkkoyhteys poikki. Nyt kun ollaan tähän totuttu, niin takaisin ei vaihdettaisi millään! Venäläinen linjaa.

Hän sanoo olevansa tyytyväinen myös BLC:n palveluun.

– Yhteyshenkilön sai aina nopeasti kiinni ja asiakaspalvelu toimi tosi hyvin. Oikeastaan ainut asia, jota jäätiin toivomaan, oli se, että valokuitu olisi tullut meidän tielle jo aiemmin mahdolliseksi! Venäläinen hymyilee.

– Ja BLC:n aliurakoitsijakin teki asennustyössä siistiä jälkeä, uuden nurmen istutusta myöten, hän kehaisee.

Kampanjoihin kannattaa tarttua

Itä-Suomessa on meneillään usealla eri alueella kampanja, joiden aikana asiakkailla on mahdollisuus liittyä BLC:n valokuituun ilman liittymismaksua.

– Tähän on hyödyllistä tarttua, sillä vaikka myöhemminkin verkkoon voi liittyä, niin tässä vaiheessa on mahdollisuus säästää huomattava määrä euroja, vinkkaa BLC:n valokuitumyyjä Jere Turtiainen.

Toki valokuituyhteyden avaamisesta sekä sen vaatimasta laitteistosta tulee kampanja-alueillakin kuluja, mutta puhutaan kuitenkin satasista. Ja esimerkiksi pihakaivuut ja kaapelin läpivienti kiinteistölle kuuluvat liittymismaksuun.

– Ja kun aloituskustannukset ovat käytännössä olemattomat, niin myös kysyntää on hyvin. Valokuitu on tällä hetkellä todellakin haluttu tuote koteihin juurikin nopeuden ja toimintavarmuuden myötä, Turtiainen sanoo.

– Aiempina vuosina valokuitua meni etenkin niihin talouksiin, joissa työskenneltiin verkon kautta etänä tai esimerkiksi pelattiin paljon nettipelejä. Nykyisin nämä asiat ovat arkipäivää ja ylipäätään yhä useammat laitteet ovat kytkettynä verkkoon. Silloin sitä kaistaa tarvitaan!

Turtiainen muistuttaa, että vaikka esimerkiksi 5G-yhteyksien tulosta ja niiden nopeudesta puhutaan paljon, on valokuidulla silti lyömättömiä ominaisuuksia.

– Kun ottaa valokuituyhteyden, niin sen nopeus on varmasti luvattua, sillä sitä kaistaa ei kukaan ole jakamassa. Ja kiinteä valokuitu on toimintavarmuudeltaan tietenkin ihan omaa luokkaansa.

– Ja onhan valokuitu muutakin kuin Internet. BLC:n valokuituyhteyden kautta voi ottaa käyttöönsä myös kaapeli-tv:n.

Tulevaisuudessa, kun datan siirtomäärät kasvavat ja palvelut – esimerkkinä vaikkapa etälääkäri-palvelut – siirtyvät yhä enemmän verkkoon, on nopealle ja luotettavalle yhteydelle kasvava tarve.

– Ja tämänhän voi ottaa paitsi oman työ- tai asumismukavuuden kannalta, niin myös kiinteistön arvoa nostavana seikkana. Valokuituyhteys onkin päätös ja investointi pitkälle tulevaisuuteen! Jere Turtiainen linjaa.

Valokuituliittymä ilman liittymismaksua

BLC Telecomilla on käynnissä valokuituhankkeet Varkauden, Pieksämäen ja Leppävirran alueilla. Kaikilla näillä alueilla on meneillään kampanja, joissa valokuidun voi hankkia ilman liittymismaksua.

Päätös markkinaperusteisen valokuituverkon rakentamisesta edellyttää riittävän määrän ennakkotilauksia alueen asukkailta. Mikäli BLC Telecom saavuttaa alueilla riittävän ennakkokysynnän verkon rakennustyöt alkavat heti roudan sulettua keväällä 2023. Tavoitteena on valokuituverkon valmistuminen vuoden 2024 loppuun mennessä.

Valokuituverkolla on tarkoitus kattaa Varkaudessa seuraavat asuinalueet: Häyrilä, Käpykangas, Kaura-aho, Könönpelto, Taipale, Kuoppakangas, Lehtoniemi, Luttila, Kommila, Taulumäki, Tykkitie ja Viinamäki.

Leppävirralla myyntialue kattaa seuraavat alueet: Alapiha, Kauppilanmäki, Kokoojatie, Pappilanpelto, Teollisuustie, Uitukanharju ja Virranranta.

Pieksämäellä myyntialueena on: keskusta, Kontiopuisto, Nokkala, Selkiö, Piispanmäki, Tahiniemi, Vehkanotko ja Naarajärvi.

Valokuituliittymän voi hankkia helposti BLC Telecomin verkkokaupasta tai ottamalla yhteyttä valokuitumyyjiin.

Voit varmistaa valokuidun saatavuuden ja tehdä tilauksen alla olevista linkeistä:

Varkaudessa

Leppävirralla

Pieksämäellä