Mainos: Auto-Jeni Oy

Huolletulla moottoripyörällä huolettomalle kesäretkelle

Hyvin huolletulla ja kunnostetulla moottoripyörällä on huoletonta lähteä kesän ajoretkille. Auto-Jeni tekee Pieksämäellä Yamaha-moottoripyörien merkkihuoltoja ja -korjauksia sekä huoltaa lähes kaikkia kaksipyöräisiä, mönkijöitä ja moottorikelkkoja.

Yamaha-merkkihuollon osaavat ammattilaiset, kuten asentaja Tuomas Mustonen laittavat myös muiden merkkien pyörät pyörimään.

Mainos | Moottoripyörän omistajat pitävät yleensä ajokistaan hyvää huolta ja muistavat huollattaa sen säännöllisesti. Auto-Jenillä Pieksämäellä on monen moottoripyörämerkin huoltoon ja korjauksiin tarjolla alan osaavien ammattilaisten monipuoliset huolto- ja korjauspalvelut.

Yamaha-merkkihuoltoihin on erityisesti koulutettu kaksi moottoripyöräasentajaa: Tuomas Mustonen on hopeatason ja Eemeli Parviainen pronssitason koulutettu asentaja. Teknisiä uudistuksia tulee jatkuvasti, joten Auto-Jenin asentajien koulutus jatkuu säännöllisesti.

Jälkimarkkinointipäällikkönä toimii Reijo Hänninen, joka on itse harrastanut moottoripyöräilyä kymmeniä vuosia.

- Meillä moottoripyöräpuolella Yamahaan käytämme pääasiassa alkuperäisosia, tarvikeosatoimittajia ovat Duell ja Storm. Perushuoltotarvikkeita perinteisille japanilaismoottoripyörille on tarjolla varsin hyvin, ja muihinkin merkkeihin teemme huoltoja, Hänninen kertoo.

Auto-Jenin moottoripyöräasiakkaat ovat lähinnä Pieksämäeltä ja Varkaudesta sekä niiden lähikunnista. Asiakkaan apuna on tarvittaessa huollettavan laitteen nouto- ja palautuspalvelu. Kaksipyöräisen tai mönkijän huollon voi varata ja varaosia ostaa myös verkkokauppa Moto-Jenistä.

- Säännöllisesti huollettu moottoripyörä takaa huolettomat kesäkilometrit, jälkimarkkinointipäällikkö Reijo Hänninen Pieksämäen Auto-Jenistä muistuttaa.

Monipuolisia kausihuoltoja

Useilla moottoripyörämerkeillä määräaikaishuoltoväli on 6 000–10 000 kilometriä. Kausihuoltoja tehdään myös asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

- Huolloissa vaihdetaan moottoriöljyn ja öljynsuodattimen lisäksi myös ilmansuodatin, jarrunesteet ja sytytystulpat. Tarvittaessa vaihdetaan myös ketju ja rattaat. Isossa keulahuollossa iskunvaimentajat puretaan, puhdistetaan ja vaihdetaan iskunvaimentimen sisälle metalli-slide-renkaat sekä tiivisteet ja öljyt, Hänninen esittelee.

Kausihuollon lisäksi teemme myös kaasuttimien kalibroinnin ja ruiskuläppien säädöt. Huollossa tarkistetaan myös renkaat ja vanteet, ja tarvittaessa vaihdamme uudet renkaat.

Hännisen mukaan hyvin huollettuina isot, 600-kuutioiset ja sitä suuremmat moottoripyörän moottorit kestävät hyvin 150 000 kilometrin ajon ilman koneremonttia. Sen sijaan esimerkiksi 125-kuutioisissa ja sitä pienemmissä moottoreissa muun muassa sylinteriryhmän vaihto voi olla edessä 30 000 kilometrin kohdalla.

Sähköisiä toimintoja tulee moottoripyöriin koko ajan lisää. Huoltotöissä käytetään testereitä, joilla selvitetään vikakoodit ja tehdään myös tarvittavia säätöjä.

- Myös sähkökäyttöisiä moottoripyöriä on olemassa ja ne yleistyvät vähitellen. Vielä niitä ei kovin paljon ole käytössä, mutta huolto- ja korjauspalveluissa niihinkin pitää varautua, Hänninen tuumaa.

Kulkuvälineet kuntoon

Auto-Jeni huoltaa ja korjaa myös mopoja, skoottereita, moottorikelkkoja sekä yhä enemmän myös mönkijöitä. Sen sijaan venemoottorien huoltoja ei tehdä, mutta Yamaha-varaosia on kyllä tarjolla niihinkin.

- Mönkijöihin teemme perushuoltojen lisäksi tarvittaessa myös esimerkiksi vetoakselien ja -nivelten sekä muiden alustaosien vaihtoja.

Tukikohdantie 17

76150 Pieksämäki

huolto: 040 052 9094

www.autojeni.fi

www.motojeni.fi