Mainos: Wartalo Kodit

Kerrostaloasumista kukkaloiston keskellä

Laivalinnankadun senioritalo tarjoaa yhteisöllistä asumista kaupungin ytimessä.

Maire (vas.), Marjatta ja Leena ovat Laivalinnankadun senioritalon aktiivisia asukkaita, jotka ideoivat myös yhteistä tekemistä. Kolmikko kiitteleekin talon yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta.

Mainos | ”Linja autossa onpi tunnelmaa” laulettiin vanhassa rallissa. Samainen tunnelma tulee vääjäämättä mieleen, kun kuuntelee Varkauden Laivalinnankadun senioritalon kolmea leidiä Mairea, Leenaa ja Marjattaa. Maire on omien sanojensa mukaan alkuperäisasukas eli asuinvuosia on nyt viisi ja puoli takana. Vähän hänen jälkeensä taloon muutti leskeksi jäänyt Leena ja tuorein kasvo kolmikosta on Marjatta, paluumuuttaja pääkaupunkiseudulta. Erityisesti talon sijannista naiset antavat kiitosta.

– Parasta tässä on sijainti, kaikki on niin lähellä. Meillä ei Mairen kanssa kummallakaan ole edes ajokorttia. Tässä on palvelut kävelymatkan päässä, Leena korostaa.

Marjatalla puolestaan on todistetusti ajokortti, sillä hän saapuu paikalle suoraan ajokortin uusinnasta, mutta Laivalinnankadun sijainti häntäkin veti puoleensa.

– Helsingissä asuessani tein päätöksen palata Varkauteen, kun jään eläkkeelle. Hain tähän taloon jo aloitusvaiheessa, mutta silloin hakijoita oli niin paljon, että jäin rannalle. Uuden haun kautta sain lopulta asunnon. Sijainti minuakin veti puoleensa ja muutenkin tämä on hyvä talo, hän kiittelee.

Turvallista, tilavaa ja toimivaa

Sijainnin lisäksi kolmikko arvostaa myös talon turvallisuutta, uutuutta ja toimivuutta. Asunnoissa on muun muassa normaalia tilavammat wc-tilat ja leveämmät ovet, ulko-oven lukitus aukenee sähköisesti ja valot syttyvät liiketunnistimella. Mutta erityisesti yhteisöllisyys nostetaan esille. Kaikki kolme kuuluvat talon asukastoimikuntaan, joka järjestää yhteistä tekemistä läpi vuoden.

– Meillä on yhteinen joulupuuro kinkun ja torttujen kera ja kesällä makkaranpaistoa ulkona. Yhteisiä laskiaisjuttuja on järjestetty, jumppaa on kerran viikossa kerhohuoneella ja lenkkisaunat lämpiävät tiistaisin. Tarinakerhokin oli, mutta vetäjä muutti pois. Täällä on turvallista asua, naapureita tervehditään ja jututetaan. Jos jotakuta ei ole näkynyt, selvitetään onko jotain sattunut, Maire luettelee.

Vaihtuvuus on vähäistä

Pihapiiri on kodikas ja värikkäät kukkaistutukset tuovat kesäntuntua vielä syyskuussakin. Kukka-asiat lankesivat luonnostaan Leenalle, joka entisenä omakotiasujana tunnustautuu viherpeukaloksi. Hänet onkin jo ristitty Kukka-Leenaksi.

– Asuin aiemmin omakotitalossa ja minulla oli siellä valtavasti kukkia, kesällä amppelit roikkui omenapuissakin. Tänne muutettuani aina keväällä tuli kaipaus istutusten laittoon, niinpä minulle lankesi Kukka-Leenan rooli. Saamme vuokranantajalta pienen kukkarahan istutuksiin.  

Asukkaiden vaihtuvuus Laivalinnankadulla on vähäistä ja tulijoita on jonoksi asti. Suurin osa asukkaista on yksin asuvia ja enimmäkseen naisihmisiä. Omatoimisuus on asumisen perusedellytys.

– Aika vähän täällä vaihtuu asukkaat. Kukaan ei halua muuttaa pois, mutta jos ei enää pärjää yksin, on pakko siirtyä esimerkiksi hoitolaitokseen tai palvelutaloon. Naisiahan täällä on valtaosa asukkaista. Tosin romantiikka on saattanut olla ilmassa, mutta enemmänkin miehiä mahtuisi joukkoon, tervetuloa tänne vaan, kolmikko virnistelee. 

WARTALO KODIT OY

Wartalo Kodit Oy on Varkauden kaupungin omistama vuokrataloyhtiö, joka omistaa eri puolella kaupunkia, palvelujen lähellä olevia kerros-, luhti- ja rivitaloja.

Toiminta-ajatuksenamme on tarjota koteja ja asumispalveluja sekä turvallista asumista jokaiseen elämänvaiheeseen.

Tuotamme itse kaiken kiinteistöjen hallintaan ja ylläpitoon liittyvän palvelun: isännöinnin, kiinteistönhoidon ja siivouksen sekä kunnossapidon.

Asuntojen ja kiinteistöjen kunnosta pidetään hyvää huolta ja asunnot tarkastetaan asukkaan vaihtuessa ja määräajoin sekä kunnostetaan tarpeen mukaan.

Asuntojen kunnostuksen ohella yhtiö on viime vuosina panostanut voimakkaasti kiinteistöjen energiansäästö- ja muuhun korjaustoimintaan energiakustannusten nousun minimoimiseksi ja asumisviihtyvyyden parantamiseksi.

Tutustu lisää osoitteessa www.wartalo.fi ja ota meidät myös seurantaan Facebookissa!

Varkauden kaupungin omistama Wartalo Kodit tarjoaa turvallista ja vaivatonta asumista kaikkiin elämän vaiheisiin. 

www.wartalo.fi