keskiviikko 21.2.2018
Keijo

Vanhusten palvelut

Viimeaikoina olen saanut lukea sekä kokea kuinka Suomessa ja Varkaudessa päättäjät säästöillä huonontavat vanhusten asemaa. Ympäri Suomea toimiva Menumat tarjoaa laitteen jolla voi pakastaa ja lämmittää ruoan.
Ruoka on pakaste joka pakastetaan uudestaan ja vanhus lämmittää ruoan tai jää syömättä, jos ei muista lämmittää annosta. Ruokaannos mitoitetaan suurimman asiakkaan vaatimusten mukaan ,eli Helsingin, jossa vanhukset syövät pakastemoskaa .Vanhus kituutteli omarkarkeila ja kaupunki kertoi että on hoidettu kun on kirjattu. Vanhuksen oma vika kun ei syönyt .95 vuotias sokea ei pääse laitoshoitoon .Huraa näin juhlitaan veteraaneja Suomi 100 vuotta. Varkaudessa säästöt purevat siten, että yksi hoitaja tekee hikihatussa 5minuutin käynnin /vanhus ja 20 vanhusta per hoitaja arki-iltana. Se että valtuutettu jalkautuu päiväksi. Siinä ei näe koko kuvaa hoidosta. Tilastonikkarointi ei toimi. Lakia 2014 ilmoituksesta vanhuksen tilasta omaisille rikotaan terveydenhuollossa, vanhustenhoidossa sekä edunvalvomassa surutta jo vuoden ajan, sillä jos vanhus siirrettäisiin toiselle hoitoon edunvalvonta, menettäisi asiakkaan .Aion ryhtyä toimenpiteisiin jotta tapaus tutkitaan kunnolla. Toistuvista tapauksista huolimatta, joita on 5tai 6 vuoden aikana. Eiole tapahtumat mitään Vanhustenhoidon esimiehen toimesta. Sekä edunvalvonta joka vetoaa hoitajien kiireeseen. Mielestäni turha on kaataa asiaa hoitajien niskaan. Se eiole kuin Ylempien virkamiesten sekä myös edunvalvonnan huolimattomuutta. Normi hoitajamitoituksella olisi vältetty vanhuksen karkaamistapaukset sekä päivällä että illalla sekä oikean hoitopaikan valitseminen muistisairaalle, joka ei osaa käyttää rannekehälytintä.Se että osaa kävellä heikosti sängystä vessaan ja ruokapöytään .määrittelee varmaankin, että vanhus ei tarvitse valvotumpaa hoitoa. Rahasta eiole kysymys. Lääkkeiden annostelussa on myöskin huomattavia eroja,4päivänä on vanhus vireä. Sitten tulee muutosta ,ei hereillä oloa koska pumpataan lääkkeitä niin ettei kieli käänny. Päättäjissä on palvelukodin johtaja sekä alalla työskennelleitä. Eikö saada ääntä kuuluviin vai herrakerhoko päättää. Sairaalan tilasta tehtiin kaunisteltu kuva järjtelemällä Presidenttiehdokkaalle Tuula Haataiselle kierros sekä näytävästi tuki ehdokas kisassa.Youtubessa kansanedustaja Hjallis Harkimo puhui asiaa, liika politikointi pitäisi jättää väliin ja hoitaa kaikkien asioita,mikä ei tapahdu.

Kommentit

  • Kaija

    On olemassa myös omaisia, jotka käyvät katsomassa läheistään ja samalla syövät jääkaapin tyhjäksi haukkuen/moittien hoitajia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *