Happee ja Josba tasapeliin

13.1.2012 22:40 Rauno Ylönen

Salibandyliigan historian ensimmäinen savolaisottelu päättyi liikuntatalolla pistejakoon.

Happee ja Josba päätyivät lopulta 7-7 tasapeliin (3-3, 1-1, 3-3).

Perjantai ja 13. päivä tarkoitti sitä, että savolaisottelun alku viivästyi tunnilla. Pelialustaa liikuntatalolle tuoneesta jyväskyläläisestä rekka-autosta puhkesi rengas Pieksämäen korpitaipaleella ja rengasrikko pysäytti sinisen maton matkan kohti Varkautta.

Maton asentaminen paikalleen kesti aikansa ja ottelu päästiin aloittamaan vasta kello 19.30.

Paikalle tullut 700-päinen yleisö sai vastinetta rahoilleen. Happee ja Josba tekivät maaleja vuoronperään ja pistejako jatkoajan jälkeen oli oikeudenmukainen lopputulos.

Josba rakensi hivenen paremmat maalipaikat, mutta myös hukkasi niitä Happeeta enemmän. Joensuulaiset tulivat Varkauden otteluun hivenen ahneemmin ja punapaidat hakivatkin hanakammin voittoa. Happee oli kuitenkin omissa vastaiskuissaan myrkyllisen tehokas.

Vaikka kahden maalin Kauko palkittiinkin ottelun parhaana, jyväskyläläisten paras kokonaisuus oli tällä kertaa kolmosketju Panu Kotilainen, Lassi Kotovaara, Joonas Pylsy. Josban palkitut olivat pakit Niko Kejonen ja Juhana Särkelä.

Historian ensimmäistä savolaisottelua oli paikan päällä seuraamassa myös Suomen maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen.