keskiviikko 21.2.2018
Keijo

Työterveydeksi?

Lääkäri on suuren vastuun edessä kohdatessaan potilaansa. Minulla on jokin hätänä, koska olen tullut hänen vastaanotolleen. Odotan, että hän tutustuu minusta kirjoitettuun tietoon, tarkistaa kyselemällä lukemansa minulta, merkitsee ylös muuttuneet lääkitykset, katsoo suurimman osan vastaanottoajasta minua ja nojautuu lausunnoissaan siihen, mitä on näin saanut tietoonsa.

En ole tottunut siihen, että kun kerron jotain, lääkäri alkaa naureskella, kertoa omia löyhästi asiaan liittyviä muistojaan tai toteaa kättelyssä, että et sinä eläkkeelle pääse ( niin kuin potilas sitä varten olisi vastaanotolle tullut!). En myöskään halua vaihtaa alaa, sillä vaivani ei salli sen kummemmin mitään muutakaan työtä kuin tätä vuosikymmeniä jo tekemääni. Haluaisin lääkärin ymmärtävän, miten paljon tällaiset puolivillaiset heitot voivat potilasta loukata. Vielä haluaisin, että lääkäri osaa puhua äidinkieltäni ja tuntee sen vivahteet ja yrittää kaikessa olla potilaansa puolella ja tukea tätä.

Tällaiseen työhön totuin Soisalon työterveyden aikaan. Onko kaupungin alkuperäinen tarkoitus ollutkin ajaa työntekijänsä yksityisille lääkäreille ja saada näin säästöä aikaan (koska niin on jo käynyt) tai saada heikoimmat irtisanotuiksi, etteivät olisi enää vaivoina?

”Vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta pyrkiväni lääkärintoimessani palvelemaan lähimmäisiäni ihmisyyttä ja elämää kunnioittaen. Päämääränäni on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen” sanotaan lääkärinvalassa. Minä puolestani potilaana lupaan pitää terveydestäni huolta niin kuin milläkin hetkellä kykenen.

Olenko yksin kokemusteni kanssa?

Kommentit

  • Silmääjä

    Mielestäni kirjoittaja on oikeilla linjoilla kustannusten siirron suhteen. Säästöä on toki helppo tehdä karsimalla palveluja ja heikentämällä työntekijöiden asemaa suhteessa työterveyteen. Demarien huonon päätöksen hyödyt kerää tässä tapauksessa yksityiset lääkäriasemat. Onneksi yksityisellä puolella on tarjolla useampi kuin yksi vaihtoehto kun Versokin on palvelemassa kaupunkilaisia. Näin kuluttajalla on mahdollisuus vertailla hintoja ja palveluja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *