perjantai 20.4.2018
Nella, Lauha

Postin palvelu tökkii

Nimimerkki Näin hörölässä kirjoitti Warkauden Lehdessä 15.2.Lukijalta-palstalla omista huonoista kokemuksistaan postin palveluista. En muuta voi kuin allekirjoittaa hänen mielipiteensä. Tein tammikuussa kahdeksi kuukaudeksi osoitteenmuutoksen netissä sekä itselleni että yritykselleni. Maksoin näistä yhteensä 48 e. Nyt on kahdesta kuukaudesta kulunut jo puolitoista kuukautta eikä yhden yhtä kirjettä/postin kantamaa lehteä ole siirretty toiseen osoitteeseen. Olen valittanut asiasta postille kaksi kertaa chatin kautta ja tehnyt kaksi reklamaatiota. Lisäksi avulias naapurini on soittanut postin asiakaspalveluun. Mikään ei ole tuottanut tulosta eli posti menee edelleen kotiosoitteeseen. Ja tulee menemään nämä kaksi viimeistäkin viikkoa.

Tilanne olisi ollut todella vaikea, jos naapurisuhteet eivät olisi kunnossa. Naapurini on joutunut kuljettamaan ja siirtämään postin oikeaan osoitteeseen, josta sitten olen saanut se sähköisenä. Eräästä postin viestistä ymmärsin, että vika on Varkauden päässä.Mikä Varkaudessa mättää?

On tullut mieleeni, että tilanne on seurausta siitä, että posti on lakkauttanut toimistonsa Varkaudesta ja siirtynyt ns. asiamiesposteihin eli kauppojen hoitamiin ”posteihin”. Kaupan henkilökunnalla ei voi yhtäkkiä olla osaamista erilaisista postin toiminnoista. Eivätkä he ole osanneet neuvoa tässä tilanteessa mitenkään naapuriani, joka yritti hoitaa osoitteenmuutosta kaupan asiamiespostissa. Posti vetoaa myös siihen, että postia jakavat myös muut tahot kuin posti. Niin jakavat, mutta otin selvää asuinalueeni jakajista ja siellä touhuaa pääasiassa juuri posti. Olen myös nähnyt, että nimenomaan postiauto jakaa postin. Että tämmöistä kokemusta postista, joka ei pysty hoitamaan sen ydintehtäviään enää nykyään. Sen sijaan postin jakajat ovat pian ruohonleikkaajia, omaishoitajia, lähihoitajia, lumenluojia ja ties mitä. Käsittääkseni jokaisen yrityksen tulisi keskittyä ydinosaamiseensa eikä haihatella alueille, joista ei ole mitään käsitystä. Jos näin toimitaan yrityselämässä, on edessä varma konkurssi. Ja lisäksi posti syö näillä ”sivutoimillaan” pienten jo alalla toimivien yritysten leipää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *