keskiviikko 21.2.2018
Keijo

Pikkumökin kesäisiä tunnelmia

Sateisen ja epävakaisen kesän jälkeen, ajattelin julkaista tämän aikaisemman blogin, jota ei ole julkaistu Warkauden Lehden blogialustalla. ( Osoiteviite kyllä löytyy ) Tilaston mukaan tämä on ollut kaikkein suosituin blogini sinä aikana kun olen ylipäätään blogeja julkaissut:)

Viipyillään vielä kesäisissä tunnelmissa:

Päivi on entisiä Weeällän hyviä työkavereita, muutama vuosi sitten vapaalle siirtynyt. Kova likka puuhaamaan ja aina joku projekti menossa. Kätevä myös käsistään. Kyllä niistä suunnitelmista saa osansa myös aviomies Atte. Eipä käy aika pitkäksi hänelläkään:)

Pikkuinen mökki kivassa niemen kärjessä oli kiinnostanut heitä vuosikausia.

Tuossa se olisi, se meidän mökki, tuon kun saisi. Ja lopulta, noin reilu kymmenen vuotta sitten niin kävikin. Silloin alkoi oitis pienen mökin tuunaus ja korjailu.

 

Vanhat hirret ovat entisellään ja mökin ympärille on tehty pieni nukkuma-aitta ja huvimaja. Myös kiva patio suo lisää mukavia oleskelupaikkoja. Mökki on perinteinen ja sellaisena se halutaan myös säilyttää.

Vanhojen hirsien seuraksi sopii hyvin heinäseipäistä tehdyt kukkalaatikot. Hauska idea!

Sisään mennään tämän terassin kautta. Markiisi suojaa suoralta auringon paahteelta ja toisaalta pieneltä sateelta. Tänä kesänä,  ei aurinko tosin ole ollut haitaksi:)  Ulkoväritys on kaikissa rakennuksissa tummaa, mutta sisällä on valkea maalisuti huiskinut.

Heti sisääntulosta oikealle avautuu ”laajennusosa” oikeastaan erkkerityyppinen ruokailutila. Vanha puusohva sai valkoisen maalikylvyn ja niin kaikki muukin. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että kuvissa näkyvät kuoharit ovat ihan minua varten tarjolla, kiitokset!

Sinivalkoinen on varma ja aina raikas yhdistelmä. Kiva ylähylly antaa kaivattua säilytystilaa ja on vielä hvvän näköinenkin.

          Pieni ja siro kiikkutuoli löysi heti paikkansa ja valkoista pintaan!

 

Ruokailutilaa vastapäätä avautuu keittiö. Oikea tilaihme. Mikäs tässä on kokkauspuuhia tehdessä kun on tuollainen maisema. Tuossa tuskin huomaa tiskanneensa. Erilaisia koreja, laatikoita ja hyllykköjä kätkee sisäänsä mahtavan määrän taloustavaraa ja ruokatarvikkeita. Vanhan ajan maakellarikin tontilta tosin löytyy.

Sitten katse tupaan päin. Katto on tarkoituksella jätetty hirren väriseksi. Vastapainoksi lattia on täysin valkoinen.

Mökin koko on noin 36 m2 ja kaikki tarpeellinen mahtuu. Yläkerrassa on vielä pieni nukkumaparvi kahdelle.

Vanhoista ikkunanpokista on tehty sisustuspeilit tuvan seinälle. Toisella puolella on posliinia ja emiliastioita tuunatuissa hyllyissä.

Sitten pihalle patiolle ja ihailemaan Suomen suvea ja vehreyttä. Kurkistan vielä makuuaittaan ja huvimajaan, missä on kuulemma kiva istua sateen ropinassa, kuunnella radioita ja rupatella mukavia viinilasin ääressä.

 

 Lämpimässä aitassa tulee uni silmään hetkessä. Sängynpäätynä vanha ovi ja mökille jätetyt alkuperäiset tuolit, jotka ovat entisessä asussaan. Sopivat tosi hyvin tyyliin.

         Huomaa kiva verhotanko. Sopii tähän ympäristöön !

Laakean kiven päällä kesäinen asetelma. Raparperin lehti oli muottina betoniselle lintumaljalle.

Huvimaja on toiminut myös vieraiden makuupaikkana. Kun lapset ja lastenlapset pyyhältävät paikalle on jokainen tila tarpeen ja sopu sijaa antaa:)

Sanoin kyllä Päiville etten hyyskää esittele, mutta olkoon se höperöä tai ei, minusta tämä on niin kiva ja käytännöllisen oloinen, että tässä tämä kuitenkin.  Tosi söpö.

 

Alkaa olla saunaan menon aika. Saunan portailla lupiinit toivottelevat kylpijät lämpöisiin löylyihin.

Kiva, persoonallinen mökki. Hauskoja oivalluksia ja ajatuksella tehtyjä ratkaisuja.

Heipä hei ja ihanaa syksyn jatkoa Kallioniemeen kaikille teille!

 

 

Kommentit

  • Matti Itkonen

    Kesä hehkuu. Olemisen lämpö tuntuu olevan läsnä kaikkialla. Kokonaisuus on kaunis, levollinen ja sopusointuinen. Valokuvat ovat ilmaisuvoimaisia. Tuonkaltaisessa paikassa on ilo suvehtia.

    Matti Itkonen

    • Pirjo Kaukonen

      Kiitos sinulle hyvän mielen kommentista. Kesää kohti mennään! Tuossa kesämökissä on sellaista vanhan ajan supisuomalaista henkeä, josta meistä moni pitää. Aurinkoista kevään odotusta!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *