perjantai 20.4.2018
Nella, Lauha

Ystävyys syvenee ajan myötä

Leo Tenhumäki. (Kuva: Antti Aho)

Ystävät ovat tärkeitä ja luotettavia, ystävyys vain syvenee vuosien varrella ja ystävä hädässä tunnetaan. Muun muassa tällaisia ajatuksia varkautelaisille nousi mieleen, kun Warkauden Lehti jakoi ystävänpäiväruusuja aurinkoisella Kauppakadulla ja kyseli ystävyydestä.

– Ilman ystäviä arki olisi liian arkista. Sitähän olisi kuin Aina Inkeri Ankeinen, Riitta Häkkinen kuvailee ja viittaa Putous-sketsisarjan hahmoon.

Aina Inkeri on koko Suomen epätyytyväisin ihminen, joka katkeransuloisesti muistelee menetettyjä mahdollisuuksia.

– Oikea ja aito ystävyys vain syvenee iän myötä, Häkkinen tietää, sillä hänellä on ollut sydänystävä yli 40 vuotta.

– Ruusun voisin antaa vaikka hänelle ystävänpäivän kunniaksi.

Ystävänpäivää Häkkinen viettää kuntoutuslomalla yhdessä Antti Hintikan kanssa.

Auringossa paistattelevat Pertti Korhonen ja Telle Niemelä ovat olleet sydänystäviä pari vuotta.

– Ystävät ovat todella tärkeitä, sillä he ovat ja pysyvät. Ei ystäviä voi edes verrata veljiin tai siskoihin, Niemelä miettii.

Korhonen on samaa mieltä. Ystävyyttä kannattaa vaalia muulloinkin kuin vain ystävänpäivänä.

Arto Julkunen on samoilla linjoilla. Ystävyyssuhteet vain paranevat vanhemmiten, ja nykyaikana vanhoja jopa lapsuudenaikaisia ystävyyssuhteita on helppo elvyttää uudelleen.– Facebookit ja muut sosiaaliset mediat antavat siihen helpon kanavan, Julkunen miettii.

Ystävät ovat hänen mielestään sellaisia, jotka jakavat arjen ja ovat luotettavia. Kaveruus ja kumppanuus nousevat hänelle sanoina ensimmäisenä mieleen ystävyydestä.

Leo Tenhumäki antaisi ystävänpäivänä ruusun avopuolisolleen ja Marjatta Apponen aviomiehelleen. Ystävyys löytyykin usein läheltä.
Kaikki eivät vietä tai pääse viettämään ystävänpäivää. Maija Järveläinen ei ole koskaan kyseistä päivää noteerannut, mutta ystävät ovat yhtälailla tärkeitä.

– Ystävät ovat elämän tukipilari.

Minna Heikkinen kävi pullaostoksilla ystävänpäivän tiimoilta jo maanantaina, koska tiistaina hän sitä ehdi tehdä.– Työkavereille vien tällä kertaa, Heikkinen kertoo.

Hänelle ystävät ovat tärkeitä ja heitä kannattaa silloin tällöin muistaa.

– Todelliset ystävät tuntee siitä, että vaikka olisi vuosia välissä, seuraavalla tapaamisella voi jatkaa edellisestä, Heikkinen kuvailee.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *