keskiviikko 24.1.2018
Senja

Vihreää valoa Rendel-yhteistyölle

Jesse Haaja loi Rendel-hahmon Könönpellon koulussa. Nyt hän tekee hahmonsa ympärille supersankarielokuvaa. (Kuva: Kalle Kosunen)

Kaupunginhallitus esittää, että Varkaus tukee Rendel-elokuvaa saadakseen vastineeksi näkyvyyttä kaupungille. Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että se suhtautuu yhteistyöhön myönteisesti. Valtuuston täytyy kuitenkin vielä hyväksyä noin 29 000 euron määräraha vuodelle 2016.

Elokuvan ohjaa varkautelaislähtöinen Jesse Haaja, joka piirsi supersankarihahmon 16 vuotta sitten Könönpellon koulussa. Sopimukseen kuuluu, että Varkaus saa oikeuden markkinoida itseään Rendel-hahmon syntymäkaupunkina. Sopimus maksaa kaupungille 28 600 euroa arvonlisäveroineen. Markkinointiyhteistyö alkaisi marraskuussa ja olisi voimassa huhtikuuhun 2017 saakka.

Juha Soininen (sd.) ehdotti määrärahan puolittamista, mutta esitys raukesi kannatuksen puutteessa. Pekka Keto (sit.) esitti, että hakemus palautettaisiin uudelleen valmisteltavaksi. Hänen mukaansa sopimuksen pitäisi olla arvonlisäveroton ja sopimusajan pidempi. Lisäksi kaupunginhallituksen kutsuminen ensi-iltajuhliin pitäisi Kedon mukaan poistaa sopimuksesta ja ennakkonäytös pitäisi tarjota kaikille kaupunkilaisille, eikä kaupungin työntekijöille. Esitys ei saanut kannatusta. Keto jätti aiheesta eriävän mielipiteen.

Rendel oli maanantaina käsittelyssä myös Haajan asuinkaupungissa Mikkelissä. Kaupunginhallitus päätti, että Mikkeli lähtee elokuvan yhteystyökumppaniksi 50 000 eurolla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *