tiistai 20.2.2018
Heli, Heljä, Helinä, Hely

Vaisu kausi takana

Juho Holopainen, Alex Popov ja Jyrki Tauschi yrittävät pitää JPS:n Nikke Tuhkasta. (Kuva: Tiina Laine)

Bandyliigan eli jääpallon pääsarjan runkosarjan ottelut ovat takana. WP 35 kohtasi sunnuntaina kotikentällään Kämärillä Länsi-Rajan Konkarit Torniosta. Ottelu päättyi varkautelaisten hyväksi maalein 5–4. Kysymyksessä oli varkautelaisten toinen voitto koko kaudella. Ensimmäisen kerran voiton makuun päästiin vasta tammikuussa, kun Porin Narukerä jäi Kämärillä kakkoseksi.

Kotivoittoon siis päättyi WP 35:n tämä kausi. Nyt alkavat pudotuspelit, joihin varkautelaisilla ei pisteidensä puolesta ollut mahdollisuuksia. Vuosi sitten oli toisin, kun WP 35 pääsi puolivälieriin taistelemaan jatkopaikasta JPS:n kanssa.

Tätä ennen takana oli monta vaisua kautta. Yhtäjaksoinen tappioputki kesti tammikuusta 2013 tammikuuhun 2016. Edelliskausi oli jo sen verran menestyksekäs, ettei seura jäänyt sarjassaan pahnanpohjimmaiseksi. Tältä pohjalta ei jatkettu, vaan valmentajaksi otettiin porilaistaustainen Tuomas Erkkilä, joka toimi hetken edustusjoukkuetta tappioiden suosta vahvemmalle pohjalle luotsanneen Juha Järveläisen rinnalla ja kauden alkaessa otti johdon käsiinsä kokonaan.

Päättynyt kausi osoitti, ettei valmentajanvaihdos toiminut. Onko taas vaihdos edessä? WP 35:ssä eletään muutenkin murrosvaihetta, kun puheenjohtaja Henrik Kosonen on ilmoittanut jäävänsä syrjään.

Perinteikäs varkautelaisseura on siis uuden edessä. Lupaavia junioreja on nousemassa pääsarjatasolle. Muutama heistä on päässyt väläyttelemään taitojaan myös pääsarjapeleissä. Nuoremmissa ikäluokissa on innostusta. Jääpalloa kaikille -hanke on tuonut uutta verta lajin pariin.

Edustusjoukkueen menestys on silti seuran kohtalonkysymys ja myös Varkauden kannalta tärkeä asia. Pääsarjatasolla pelaava seura tuo omalta osaltaan näkyvyyttä, ja Varkauden nimeä esille.

Kommentit

 • Jorma Rajakannas

  Vahkuuksista kannattaa pitää kiinni ja WP- 35 on osa varkautelaisuutta. Varkauden tunnetuin brändi.

 • Taistelua tuulimyllyjä vastaan

  En nyt haluaisi vähätellä, mutta onhan tuo jääpallo nykyään aika marginaalilaji. Siis jopa Suomessa.

  • Juha

   No riippuu hyvinkin paljon, että seuraako kyseistä lajia vai ei. Toki se on marginaalilaji monella tasolla, mutta siinä on silti iso ero jos esimerkiksi Ruotsissa pelataan ammatikseen ja Suomessa amatööritasolla ja pääosin harrastuksena. Toisilla on kymmeniä halleja missä voivat pelata ja aloittaa harjoittelun aikaseen ja kehittyä todella, kun Suomessa odotellaan millos ne onkaan kelit kohdillaan, että saa ulos jäät laitettua.

 • Pelit kuntoon

  Voittoputki auennut! Nyt vaan positiivisuutta peliin ja hyvä tulee.

 • Tyrmäys

  Marginaalikisat ovat käynnissä Etelä- Koreassa, mutta ei näy haittaavan suomalaisia, mitaleita odotellaan ja lasketaan Tais naisten ampumahiihtoa paikanpäällä katsoa maksimissaan 300 henkeä. Jos noita marginaalilajeja Suomesta luettelisin, niin onhan niita Olympialajeista paljonkin, Pikaluistelu, seuroja noin 10, curling, nykyaikainen 5- ottelu, mäkihyppy, yhdistetty, nyrkkeily, paini, ja paljon muita.. Hyvä jääpallo, Suomen pitkäikäisin pallopeli, nyt jo 107 Suomen mestaruus katkolla. Jääkiekko miehet muuan maassa Varkaudessa povasivat jääpallon kuolemista jo 70 luvulla, mutta ei ole kuollut.,

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *