lauantai 24.3.2018
Gabriel, Kaapo, Kaapro, Kaappo

Ura heitti kaiteen yli

Varkautelaiset ovat valittaneet eniten Puurtilan sillan kunnosta Savontien puoleisessa päässä. (Kuva: Merja Turunen)
Voit lukea maksullista sisältöä, jos sinulla on voimassa oleva tilaus ja käyttäjätunnus. Kirjaudu sisään

Kommentit

 • Lauri

  Otsikko: Ura heitti kaiteen yli.

  Alempana: Kuljettaja oli uskonut, että auto päätyy kaiteen yli ja putoaa alas. Auto kuitenkin kimposi takaisin tielle ja vastaantulijoiden kaistalle, josta kuljettaja sai käännettyä takaisin omalle kaistalle.

  Harhaanjohtavaa otsikointia, jota harrastavat pääasiassa iltapäivälehdet. Miksi WL?

 • Merja Turunen

  Uutisen kirjoittaja vastaa:

  kuten tekstistä käy ilmi, Puurtilan puoleisessa päässä siltaa matala kaide on hautautunut kokonaan penkan sisälle. Auto siis oli singahtanut penkan päälle asti, mutta onnekkaasti päätynyt takaisin tielle ja vielä onnekkaammin niin, ettei kohdalle juuri silloin sattunut muita. Nopeasti edenneiden tapahtumien tarkat yksityiskohdaat ymmärrettävästi eivät olleet jääneet tarkasti kuljettajan mieleen.

  Otsikoiden tarkoitus niin WL:ssa kuin iltapäivälehdissäkin on olla napakoita, iskeviä, kertoa jotain olennaista asiasta ja houkutella lukemaan. Tämänkin uutisen olisin voinut siis otsikoida ”Ura heitti penkan päälle”, mutta sekin olisi tuonut tapahtumasarjasta esiin vain yhden vaiheen. Otsikoinnin tuska yleensä on juuri siinä, että monimutkaisista asioista pitää tiivistää yksi rivi. Joskus onnistuu paremmin, joskus huonommin, mutta tahallamme emme halua johtaa harhaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *