tiistai 20.2.2018
Heli, Heljä, Helinä, Hely

Tilat tehokkaaseen käyttöön

Varkautelaiset järjestöt haluaisivat itselleen oman talon, jossa olisi tilaa toimia. Järjestöjen, tai ainakin muutamien järjestöaktiivien, esittämä toive nousi keskusteluun järjestöpäivässä lauantaina. Katseita kääntyi Päiviönsaaren kouluun, jota moni piti hyvänä vaihtoehtona uudeksi järjestöjen taloksi. Sijainti on keskeinen, ja tilaa on vähintäänkin riittävästi. Osa olisi tukeutumassa nuorten taloon, osa on tyytyväinen kirjaston kokoustiloihin.

Varkauden kaupunki on pyrkinyt eroon sellaisista toimitiloista, joilla sille ei ole enää käyttöä. Kaikkien kiinteistöjen myyntihinta ei ole ylittänyt edes niiden kirjanpitoarvoa, mutta toisaalta rahaa ei enää juokse ylläpitokuluihinkaan.

Tällaisiin jo myytyihin kiinteistöihin kuului Niittylä-korttelin järjestöjen talokin, missä sisäilmaongelmat nousivat käytön esteeksi. Koulujen syysloman alla tyhjilleen jäänyttä Päiviönsaaren koulua on kaavailtu Könönpellon kouluremontin väistötiloiksi, mutta sen jälkeen kaupunki aikoo päästä siitä eroon. Kiinteistön ylläpitokulut ovat sellaista luokkaa, ettei sen säilyttämiselle eikä vajaakäytöllekään ole katetta. Uusiokäyttö vaatisi myös remonttia.

Uusi käytön puolesta ongelmallinen kiinteistö on tulossa vanhasta tehtaan sairaalasta, joka on palvellut pitkään muun muassa terveyskeskuksen vuodeosastona. Sille ei ole sairaalana tulevaisuutta. Kaupungin on etsittävä sille uutta käyttöä. Myynti on yksi ratkaisu. Järjestötkin saattaisivat olla talosta kiinnostuneita. Kannattaa kuitenkin käydä läpi kaikki nykyiset tilat, muutkin kuin Tehtaan koulu ja kirjasto.

Järjestöt tarvitsevat toimitiloja. Kaupungin investointilista on pitkä ja korjausvelkataakka raskas. Kustannustehokkaita ratkaisuja löytyy varmasti. Vanhan koulun valjastaminen järjestöjen käyttöön ei sellaiselta kuulosta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *