keskiviikko 21.2.2018
Keijo

Prismasta on hyvä aloittaa

(Kuva: Juha Leskinen)

Pitkään suunnitelmissa olleessa Joutenlahden vetovoimakeskushankkeessa saavutetaan merkittävä askel, kun Varkauden kaupunki ja Osuuskauppa Peeässä solmivat kumppanuussopimuksen alueen kehittämisestä. Teknisen lautakunnan käsittelyyn tiistaina tulevassa sopimuksessa määritellään molempien osapuolten roolit ja kirjataan ylös askelmerkit, joiden mukaan on määrä edetä.

Peeässän tavoitteena on, että uusi Prisma olisi pystyssä vuoden 2019 loppuun mennessä. Kysymyksessä on tähän mennessä ensimmäinen julkisuuteen astunut kaupallinen toimija, joka on kiinnostunut Joutenlahden rakentamattomasta kaupan ja matkailun tarpeisiin varatusta alueesta. Muita tulijoita ei ole toistaiseksi tiedossa. Peeässän pelinavaus on kuitenkin takuuvarmasti pantu merkille kaupan alalla laajemmissakin piireissä.

Uuden marketin nouseminen kertoo kaupanalan uskosta Varkauden mahdollisuuksiin. Kun suunnitelma lähtee eteenpäin ja alueen kaavoitukseen päästään toden teolla, on myös muiden yritysten helpompi lähteä mukaan. Kesko ei ole ilmoittanut olevansa Joutenlahdesta kiinnostunut, mutta joitakin vuosia sitten pohdittiin Citymarketille uutta sijoituspaikkaa. Mikkelin Graanissa molemmat suuret toimivat rinnakkain viitostien varressa näkyvällä paikalla. Samanlainen kuvio toimisi Joutenlahdessakin.

Markkinaselvityksessä Joutenlahteen kaavaillaan myös elämyksellisyyteen perustuvaa liiketoimintaa. Uusi uimahalli on jo päätetty sijoittaa Tyyskään. Se olisi sopinut Joutenlahteenkin, ja ollut ensimmäinen pelinavaus tällä puolella. Kaupallisia elämystoimijoita ei ole vielä ilmoittautunut mukaan. Kaupan investoinnit tulevat tässä tapauksessa ensiksi.

Kommentit

  • Hallista toiseen

    Mitä tapahtuu vanhoille Keskon ja Prisman tiloille? Purkuun vaan?

    Pikkukaupungin ei kannata levittää palveluitaan ympräriinsä vaan keskittää. ne lähelle toisiaan. Kyllä tässä on vaarana myös, että kauppakatu ja Forum autioituvat entisestään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *