tiistai 20.2.2018
Heli, Heljä, Helinä, Hely

Päiviönsaareen tulee huoneistohotelli

Hotellia remontoidaan Ahlströminkatu 15:n yläkertaan kovaa vauhtia. Avajaispäivää on suunniteltu heinäkuulle. (Kuva: Antti Aho)

Vanhat lämpöeristeet saavat kyytiä ja väliseiniä vaihdetaan kovaa vauhtia uusiin Ahlströminkatu 15:n yläkerrassa. Pitkään tyhjillään ollut liikekiinteistö saa yli vuosikymmenen tauon jälkeen uutta toimintaa seiniensä sisälle, kun valtakunnallinen majoitusketju Forenom Oy rakennuttaa talon täyteen hotellihuoneita.

Mittava kiinteistöremontti alkoi tammikuussa.

– Tarkoitus on, että heinäkuussa avataan, yhtiön toimitusjohtaja Johannes Kangas toteaa.

Huoneistoja tulee rakennuksen molempiin kerrokseen yhteensä 62–64 kappaletta, lopullinen määrä ratkeaa remontin aikana.

Jokaiseen huoneeseen tulee keittiö ja kylpyhuone.

– Ei sellaista keittiötä, missä pystyisi pihviaterioita vääntämään. Normaaleissa hotellihuoneissa joutuu tyhjentämään minibaaria, jotta jugurttipurkin saisi mahtumaan jääkaappiin. Tämä on tarkoitettu vähän pitempää oleskelua varten, Kangas täsmentää.

Forenom Oy on erikoistunut tarjoamaan majoitustilaa etenkin yrityksille, mutta yhtiö palvelee myös yksittäisiä matkailijoita. Ajatuksena on tarjota majoitustilaa normaalia hotelliyöpymistä pitempiaikaiseen asumiseen.

– Varkaudesta puuttuvat businesstason majoitustilat, joissa kyse on normaalin asumisen ja hotellimajoituksen välimaastosta, Kangas mainitsee.

– Meidän konseptillamme voi asua Varkauden keskustassa ilman, että asuntoa tarvitsee ostaa tai vuokrata.

Kankaan mukaan toimipaikkoja kartoitetaan koko ajan. Varkaus on ollut yhtiön mielessä jo pitempään.

– Varkaus on aktiivinen paikka, ja tämäntapaisen majoituspalvelun puute on saattanut olla jopa este jollekin liiketoiminnalle.

Varkauden hotelli on ketjun ensimmäinen hotelli Itä-Suomessa. Forenomilla on Suomessa kahdeksan huoneistohotellia ja Ruotsissa yksi. Lisäksi ketjulla on 19 hostellia sekä vuokrattavana toista tuhatta kalustettua asuntoa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Vuokrattavista asunnoista viisi sijaitsee Varkaudessa.

Forenom tulee noin 2 200 neliön liiketiloihin vuokralaiseksi.

– Meille tämä on pitkän tähtäimen sijoitus, Kangas sanoo.

– Samalla työllistetään varkautelaisia yrityksiä sekä remontissa että huoneistojen siivoamisessa ja kiinteistönhuollossa.

Toimitilat omistaa Kiinteistöosakeyhtiö Varkauden Liikehelmi.

– Kiinteistö on ollut puoli vuotta meillä, ja heti ruvettiin hakemaan tiloille käyttöä, yhtiön toimitusjohtaja Jarmo Jääskeläinen toteaa.

– Forenomin omistajien kanssa ollaan vanhoja tuttuja. Tässä kohtasivat molempien intressit.

Jääskeläisen mukaan tyhjillään ollut kiinteistö remontoidaan kokonaan uusiksi.

– Koko talo otetaan betonipinnalle. Julkisivu muuttuu täysin. Siitä tulee osittain puuverhoiltu, hän mainitsee.

– Sisätilat tietysti muuttuvat täysin.

Hotellikäyttöön muutettava kiinteistö on valmistunut vuonna 1961. Talossa on vuosien varrella ollut monenlaista toimintaa. Katutasossa oli muun muassa Varkauden Säästöpankin toimitilat ja pisimpään talossa toimi Päiviönsaaren Apteekki. Yläkerrassa oli muun muassa lennättimen ja Tähti-Baarin tilat. Call Waves Oy toimi yläkerran tiloissa ennen muuttoaan Kampikujalle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *